Vlada: Podržava nas preko 60 odsto građana

Iz Vlade nije navedeno ko je radio istraživanje, u kom periodu i na kom uzorku

18543 pregleda 104 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Vlada ima podršku preko 60 odsto građana.

To su pokazali rezultati istraživanja javnog mnjenja koji su prezentovani, kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku premijera Dritana Abazovića sa ambasadorima EU država u Crnoj Gori.

U saopštenju Vlade nije navedeno ko je radio istraživanje, u kom periodu i na kom uzorku.

"Da bismo mogli da se fokusiramo na evropsku agendu i reformski proces, teška pitanja moramo rješavati odmah, bez zadrške i uslovljanja", rekao je Abazović, koji je sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Kristinom Oanom Popa i ambasadorkom Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom, održao radni doručak sa ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori.

Abazović ambasadori EU
foto: Gov.me

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, tokom radnog doručka razgovaralo se o reformskom procesu, izazovima na putu daljih integracija, unutrašnjim političkim prilikama u našoj državi, regionalnoj saradnji, geopolitičkim izazovima izazvanim agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, infrastrukturnim projektima i ekonomskom razvoju države, sa posebnim naglaskom na sjeverni region Crne Gore.

Popa je, kako se navodi u saopštenju, istakla da radni doručak dolazi u susret održavanju sjednice Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će se ovog mjeseca održati u Podgorici, po prvi put van granica EU.

Hrebičkova je, dodaje se, naglasila da "ovako pozitivni signali iz Brisela i iz svih država članica EU nijesu viđeni u posljedje 22 godine".

"Samim tim, kako je navela Hrebičkova, Crna Gora može biti kolateralni pobjednih aktuelnih prilika.

Abazović ambasadori EU
foto: Gov.me

"Jačamo demokratski kapacitet kako bi donosili najvažnije odluke koje će podstaći našu evropsku perspektivu. Da bismo mogli da se fokusiramo na našu evropsku agendu i reformski proces, teška pitanja moramo rješavati odmah, bez zadrške i uslovljanja", rekao je Abazović.

U saopštenju se navodi da je radni doručak organizovan povodom početka češkog predsjedavanja EU, a Hrebičkova je govorila o fokusu EU tokom predsjedavanja Republike Češke, sa posebnin pažnjom na značaj evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Bonus video: