"ima obavezu da zastupa interese države i građana"

CGO: Nadležni da utvrde da li je fotografija Dukaja napravljena u objektu Vlade i postupe u skladu sa zakonom

"Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola propisuje zabranu isticanja simbola druge države, između ostalog, u objektima Vlade"

12787 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Twiter/mdukaj1
Foto: Twiter/mdukaj1

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, iako dolazi iz partije nacionalne manjine, mora znati da kao član Vlade Crne Gore, a posebno kad istupa kao ministar, ima obavezu da zastupa interese države Crne Gore i svih njenih građana/ki bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

"Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola propisuje zabranu isticanja simbola druge države, između ostalog, u objektima Vlade", navodi se na Tviter nalogu CGO.

Pozivaju nadležne organe da utvrde da li je fotografija ministra napravljena u objektu Vlade i postupe u skladu sa zakonom.

"Ukoliko je fotografija nastala u nekom drugom objektu, CGO poziva ministra Dukaja da to javno objasni i da se izvini što koristi u službene svrhe objekte koji mogu izazvati opasne kontroverze u već snažno polarizovanom društvu", poručili su iz CGO.