Martinović: Dijalog je fingiran, bilo je predloga da politika uđe u pravo i da se Ustav baci pod noge

On je kazao da su donijeti zaključci koji nikoga ne obavezuju.

11067 pregleda 10 komentar(a)
Martinović, Foto: Željka Vučinić
Martinović, Foto: Željka Vučinić

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović je nakon sastanka sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović sa predstavnicima palamentarnih partija, rekao da je današnji dijalog fingiran i da su neka od rješenja za sastav Sudskog savjeta već dogovorena.

"Da li se radi o Koraću, Vučiniću, gospođi Spajić, Šoću, Draženu Medojeviću ostavljamo crnogorskoj javnosti da to sudi u danima pred nama", rekao je Martinović.

Istakao je da Demokrate neće pristati na fingirane dijaloge i na ono što neće doprinijeti zatvaranju poglavlja 23 i 24.

"Danas je na ovom fingiranom sastanku, čak bilo predloga gdje grubo treba da politika uđe u pravo, da se Ustav baci pod noge i da se tako dođe do nekih rješenja. Jasno sam saopštio stav da tako nešto nikome ne smije pasti na pamet da radi, jer ne možemo zato što određene strukture trguju, mi bacati Ustav pod noge", kazao je Martinović.

Pojasnio je da se to odnosilo na predloge pojedinih predsjednika partija da oni javni pozivi i oglasi koji su započeti u Skupštini i koji još uvijek traju, a neki su i završeni, da se ponište "jer možda neće doći do političkog dogovora" i da se krene ispočetka.

Istakao je da će se znati da li će neko trgovati zbog funkcija po dubini, kada se neka od pomenutih imena nađu pred poslanicima i kako će se o njima glasati.

On je rekao da su danas donijeti zaključci koji nikoga ne obavezuju.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović održala je danas sastanak sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija u Crnoj Gori.

Đurović je nakon sastanka kazala je nakon sastanka da je glavni zaključak da traže da se intenzivira rad skupštinskih odbora u čijem domenu je rad pravosuđa, kako bi što prije postupci za imenovanja u pravosuđu dospjeli na plenum.

Bonus video: