Šehović: Državotvorne snage da stanu u zaštitu državnog dostojanstva

Prema riječima lidera Socijaldemokrata, "odlazeća Vlada Crne Gore" je nakon svega dva mjeseca funkcionisanja pokazala da "radi po tuđoj agendi"

13373 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović pozvao je državotvorne političke i društvene snage da razlike stave po strani i zajedno stanu u zaštitu i odbranu državnog dostojanstva.

"Kao i njenog građanskog, sekularnog i evropskog opredjeljenja, na koje se brutalno nasrće. Crna Gora je nažalost dovedena do zida", napisao je Šehović na svom Tviter nalogu.

Prema njegovim riječima, "odlazeća Vlada Crne Gore" je nakon svega dva mjeseca funkcionisanja pokazala da "radi po tuđoj agendi".

"Sada nam je više nego ikad potrebna državnička odgovornost! Ali i hrabrost i odlučnost! Skratimo mandat Skupštini Crne Gore i na izborima kažimo veliko ne tihoj okupaciji naše države", saopštio je Šehović.

Zirojević: Jedinstvo svih suverenističkih snaga potrebno više nego ikad

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da im je više nego ikada potrebno jedinstvo svih suverenističkih snaga "da tu zlu namjeru spriječimo".

"Današnja sjednica Vlade Crne Gore nije samo konačno demaskiranje Dritana Abazovića i njegove namjere satiranja Crne Gore i svega crnogorskog, već je i krunski dokaz i pokazatelj onoga što Aleksandar Vučić radi u Crnoj Gori. Odluka je usvojena, Sporazum je mrtvo slovo na papiru", saopštio je Zirojević.

Prema njegovim riječima, današnjim glasanjem Abazović je od strane "izdajničke Vlade ovlašćen da potpiše ugovor sa SPC koji je u potpunosti neustavan i na štetu Crne Gore".

Bonus video: