Demokrate Bar: Izbor Raičevića nezakonit i neustavan, imaće i sudski epilog

Iz te partije su kazali i da kada te izaberu na način da "to neko uradi iz straha, a neko jedino iz ličnog interesa", onda je i sve da se ne radi o "neustavnom i protivzakonitom izboru, mandat sporan i upitan"

4921 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika Demokrata Bar kazali su da današnji izbor Dušana Raičevića ponovo na mjesto predsjednika Opštine Bar nije zakonit ni ustavan.

U svom saopštenju navode da svako ko je danas imao mogućnost da prati skupštinsko zasijedanje 33. sjednice SO Bar imao je i priliku da vidi kako Demokratska partija socijalista (DPS) "koristeći strah i ucjene, suprotno Ustavu, zakonima, Statutu Opštine, ogromnom broju argumenata protiv, a ni jednim ustavnim i zakonitim argumentom za - produžava mandat Dušanu Raičeviću na dodatne četiri godine".

"Kuriozitet, da osim dva nezavisna odbornika i dva „opoziciona“ (SDP) koji su podržali javno njegov izbor i predstavnika DPS-a ni jedan drugi konstituent velike koalicije iz 2018. godine DPS-SD-BIRAM BAR-BS nije javno za govornicom podržao njegov izbor. Neki su i načelno bili protiv, a onda tokom glasanja bili uzdržani. Za razliku od njih, neki su pognutih glava glasali za, a da nisu obrazložili svoj glas. Sve ovo jasno ukazuje da Raičević danas nije imao njihovo povjerenje", kazale su barske Demokrate.

Povezani članci

08. Jul 2022.

Raičević ponovo predsjednik Opštine Bar

Dodaju i da kada te izaberu na način da "to neko uradi iz straha, a neko jedino iz ličnog interesa", onda je i sve da se ne radi o "neustavnom i protivzakonitom izboru, mandat sporan i upitan".

foto: Demokratska Crna Gora

"Ovakav mandat ne bi odbio jedino onaj koji ga je danas i prihvatio - Dušan Raičević. Svaki drugi moralni čovjek, koji drži do sebe, ne bi dozvolio da ga na ovaj način biraju. I to dovoljno govori o DPS-u i njegovom kandidatu", saopštili su oni.

Današnja sjednica je, prema njihovim riječima, "nažalost bila i još jedna dogovorena predstava, koja je na svu sreću, diskusijama i proceduralnim reagovanjima nas odbornika, uglavnom i razobličena".

"Sistem među koalicionim partnerima „dobar policajac – loš policajac” ovog puta nije prošao. Jer, svako ko je gledao zasijedanje mogao je jasno uvidjeti da je sva moć danas bila u rukama “uzdržanih” i da su oni, da su zaista imali takvu namjeru, mogli zaustaviti, odnosno bar odložiti ovakav neustavan i nezakonit izbor za Predsjednika Opštine, a ne deklarativno protivljenje koje je na kraju rezultiralo time što su bili uzdržani", saopštile su barske Demokrate.

Izbor Raičevića, kako su kazali, imaće i sudski epilog.

"Podnijećemo Upravnom sudu tužbu za poništenje nezakonite Odluke o izboru Dušana Raičevića, za predsjednika Opštine Bar sa velikim brojem argumenata koje smo i danas isticali, a koji jasno pokazuju da današnji izbor nije zakonit ali ni ustavan", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: