Kentera predložen za direktora ANB-a

Kentera je aktuelni vršilac dužnosti direktora Agencije

16459 pregleda 20 komentar(a)
Kentera, Foto: Boris Pejović
Kentera, Foto: Boris Pejović

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila predlog da se vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera imenuje za direktora te bezbjednosno-obavještajne službe.

Na današnjoj sjednici je razmotreno više kadrovskih pitanja.

Ivana Martinić imenovana je za v.d. direktoricu Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Vlada je, kako je saopšteno, razriješila članove Izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije - Ljiljanu Vuksanović, Nebojšu Rackovića i Milenu Jovetić. Za članove tog tijela imenovani su Damir Davidović, Snežana Pekić i Miško Rađenović.

Eldin Dobaržić imenovan je za predsjednika Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, a za članove: Kemal Purišić, Slavko Vukčević, Momčilo Martinović i Nebojša Đoković. Prethodno su razriješeni predsjednik borda Nebojša Đoković, te članovi: Ognjen Jovović, Branko Vuković, Boro Todorović i Eldin Dobardžić.

Donijeto je rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturnu baštinu i razvoj u oblasti kulturne baštine u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Anite Lagator.

Irma Mušović imenovana je za članicu Upravnog odbora Centra za socijalni rad za Prijestonicu Cetinje, dok je sa tog mjesta razriješena Jovana Aničić.

Vlada je dala saglasnost da Jelena Pećurica bude glavna budžetska inspektorka u Ministarstvu finansija - Direktoratu za budžetsku inspekciju i suzbijanje nepravilnosti i prevara - Direkciji za budžetsku inspekciju.

Bonus video: