DNP Bar: Počinioci pravnog nasilja će morati da snose posljedice

Iz barskog odbora DNP-a poručili da se lokalni izbori neće moći oglagati do u nedogled

3608 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Iz barskog odbora Demokratske narodne partije (DNP) poručili su da će "počinioci pravnog nasilja" morati da snose posljedice, nakon što je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević juče dobio novi četvorogodišnji mandat.

"Na juče održanoj sjednici SO Bar, Demokratska partija socijalista nastavila je da sprovodi pravno nasilje koje je iz parlamenta prenijela i na lokalni nivo. Nakon donošenja protivustavnog Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim su nezakonito odloženi izbori u 14 crnogorskih opština, a još uvijek je neizvjesno kad će isti biti i održani, Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima nezakonito u lokalnim parlamentima bira za gradonačelnike ljude kojima su već istekli mandati, a sve to sprovode odbornici koji nemaju legitimitet za donošenje ovakvih odluka, jer im je istekao četvorogodišnji mandat. Zakonom o lokalnoj samoupravi predlagači su propustili da produže mandat odbornicima, te je svaka odluka, koju nakon isteka mandata donosi SO Bar, nelegitimna", saopštili su iz DNP-a.

Povezani članci

08. Jul 2022.

Raičević ponovo predsjednik Opštine Bar

Kazali su da se lokalni izbori neće moći oglagati do u nedogled.

"Nakon Podgorice i Danilovgrada, red je juče došao i na Bar, gdje je predsjednik opštine Dušan Raičević nezakonito, bez izbora, dobio nov četvorogodišnji mandat. Uzaludni su pokušaji koalicionih partnera Demokratske partije socijalista da se oslobode odgovornosti, jer je predsjednica SO Bar, iz partije Biram Crnu Goru, zakazala sjednicu sa tačkom dnevnog reda koja je predviđala nelegitiman izbor gradonačelnika, pa su tako i oni uzeli aktivno učešće u sprovođenju pravnog nasilja. Ali im fingirane predstave za javnost, kod naroda, više neće proći. Počinioci ovog pravnog nasilja će morati da snose posljedice, a vjerujemo da će i građani znati da ih kazne na lokalnim izborima, koje neće moći da odlažu do u nedogled", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: