Predsjednik Bugarske Rumen Radev u ponedjeljak u Crnoj Gori

U nastavku prvog dana posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visokog gosta, kojoj će prisustvovati i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević i gradonačelnik Ivan Vuković

2188 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Bugarske Rumen Radev boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića 11. jula 2022. godine u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Radeva i suprugu će sjutra u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati Đukanović sa suprugom.

Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tête-à-tête razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, predsjednici će imati izjave za javnost.

Dvojica predsjednika će obići i bivše poslanstvo Bugarske na Cetinju.

“U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Bugarske Desislavu Radev. One će posjetiti Umjetnički muzej u kojem se nalazi ikona Filermose i muzej kralja Nikole. Prva dama Crne Gore ugostiće prvu damu Republike Bugarske uz tradicionalnu crnogorsku trpezu na Cetinju”, saopšteno je iz Kabineta predsjendika.

U nastavku prvog dana posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visokog gosta, kojoj će prisustvovati i potpredsjednik vlade i ministar odbrane Raško Konjević i gradonačelnik Ivan Vuković.

“Predsjednik Radev će tokom boravka u Crnoj Gori imati susret i sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović koja će biti domaćin radnog ručka, nakon čega će otvoriti izložbu „Bugarska i Crna Gora- 1878-1918“ u holu Skupštine Crne Gore. Takođe, predsjednik Bugarske će imati sastanak i sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem”, navodi s eu saopštenju.

Bonus video: