Rakčević: Vuković da se prvo izvini u ime svoje partije i partijskih drugova koji su aktivno podržavali horde zla

"Ukoliko je već želio da skrene pažnju javnosti sa današnjih hapšenja rukovodstva DPS-ovih Plantaža, imao je toliko elegantnijih načina", poručio je Rakčević Vukoviću

22466 pregleda 29 komentar(a)
Rakčević, Foto: Boris Pejović
Rakčević, Foto: Boris Pejović

Kad se već gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izvinjava, bilo bi pristojnije da se građanima/kama BiH (Bosna i Hercegovina) prvo izvini u ime svoje partije i partijskih drugova, koji su tih godina aktivno podržavali horde zla zaslužne za genocid u Srebrenici i brojne druge užasne zločine na prostoru bivše Jugoslavije, saopštio je Luka Rakčević, odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini Glavnog grada.

"Ili da bar ne zloupotrebljava emocije i koristi genocid za svoje jeftine političke trgovine. Ukoliko je već želio da skrene pažnju javnosti sa današnjih hapšenja rukovodstva DPS-ovih Plantaža, imao je toliko elegantnijih načina", napisao je Rakčević na Tviteru.

Vuković je poručio da su u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, položili vijenac na spomenik u parku na Pobrežju.

"Da se više nikada i nikome ne ponovi! Osjećam potrebu i da se našim prijateljima u Bosni i Hercegovini (BiH) izvinim zbog govora premijera Abazovića na komemoraciji u Potočarima", napisao je Vuković na Tviteru.

Abazović je ranije danas na obilježavanju 27. godišnjice genocida u Srebrenici rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima i da ga nisu počinile vojske nego politike.

Abazović je pojašnjavajući svoju izjavu rekao da politike ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike.

Iz Memorijalnog centra Srebrenica su Abazoviću poručili da genocid jeste počinjen nad Bošnjacima, te mu poručili da pročita presude međunarodnih sudova.

U istrazi poslovanja državne kompanije "13. jul Plantaže" danas su uhapšeni Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković.

Povezani članci

11. Jul 2022.

Uhapšeni Vukotić, Mihailović, Rajković...

Bonus video: