DNP i JKPCG: Ideja antifašizma u svakom, pa i današnjem vremenu, ostaje kao imperativ slobodnog čovječanstva

"Baštineći u svojim programima ideje slobode i antifašizma, DNP CG i JKP CG s pijetetom obilježavaju 13. jul, kao jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji Crne Gore, kad je ovaj narod, među prvim narodima na Balkanu i u Evropi, rekao svoje istorijsko, neustrašivo "NE!" ropstvu i tiraniji, i ustao protiv daleko nadmoćnijeg fašističkog okupatora i njegovih saveznika"

2641 pregleda 2 komentar(a)
Sa polaganja vijenaca, Foto: DNP
Sa polaganja vijenaca, Foto: DNP

Funkcioneri Demokratske narodne partije (DNP) Crne Gore, i Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore (JKPCG), na čelu sa predsjednicima, Milanom Kneževićem i Radisavom Stanišićem danas su položili vijence na spomen-obilježje Partizanu borcu na Gorici, u znak obilježavanja Trinaestojulskog ustanka, saopšteno je iz DNP i JKPCG.

"Baštineći u svojim programima ideje slobode i antifašizma, DNP CG i JKP CG s pijetetom obilježavaju 13. jul, kao jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji Crne Gore, kad je ovaj narod, među prvim narodima na Balkanu i u Evropi, rekao svoje istorijsko, neustrašivo "NE!" ropstvu i tiraniji, i ustao protiv daleko nadmoćnijeg fašističkog okupatora i njegovih saveznika. Ideja antifašizma u svakom, pa i današnjem vremenu, ostaje kao imperativ slobodnog čovječanstva, uz obavezu današnjih i novih generacija da junačku žrtvu naših predaka danas i uvijek s pijetetom obilježavaju i poštuju kao svijetli primjer nesalomivosti našeg naroda, koji se ni 13. jula 1941. godine "ne šće u lance vezati", već se uzdignuta čela upisa u noviju istoriju cijelog slobodoljubivog čovječanstva", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: