CIVIS: Apsurdan komentar Đukanovića, ni riječi nije rekao kada su građani plaćali odštete Šariću, Kaliću

"CIVIS očekuje da će nadležne institucije nastaviti da pravdi privode sve počinioce krivičnih djela bez selektivnosti i bez obzira na to u kakvim su relacijama sa Đukanovićem i njegovom porodicom"

15001 pregleda 11 komentar(a)
IVIS, Foto: CIVIS
IVIS, Foto: CIVIS

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu na Javnom servisu, upriličenom povodom 13. jula, još jednom je u svom decenijskom maniru dao komentar koji će se pamtiti po svojoj apsurdnosti, saopšteno je danas iz Saceza građana CIVIS.

"Podsjećamo, u akciji Specijalnog tužilaštva zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "zloupotreba položaja u privrednom poslovanju" uhapšeni su bivši članovi Odbora direktora "Plantaža" Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković. Neki od ovih poznatih građana su, kako je sam Đukanović izjavio, njegovi dugogodišnji prijatelji i decenijski saradnici. Đukanović je, govoreći o aferi "Plantaže" , pozvao na poštovanje pretpostavke nevinosti i kazao da je u "optimističnoj nadi da sumnje nijesu tačne". Potom je kazao da se nada da će ukoliko se dokaže njihova nevinost, pred zakonom odgovarati tužilac", ističe se u saopštenju CIVIS.

Iz CIVIS su dodali da je "nevjerovatna količina demagogije u takvom komentaru, s obzirom na to da Đukanović ni riječi nije rekao kada su građani Cne Gore zbog brojnih traljavih optužnica i sudskih sporova bili prinuđeni da plaćaju odštete cak evropski poznatim narko-bosovima Darku Šariću i Safetu Kaliću, koji su bili u zatvorima u drugim državama, kada su zbog ovdašnjih sudskih procesa tužili državu Crnu Goru i dobili je na sudu".

"Tada ni riječi o odgovornosti postupajućih tužilaca, a sada se nagovještava krivica tužioca i to u fazi osnova sumnje, odnosno kada optužnica još nije ni podignuta. CIVIS očekuje da će nadležne institucije nastaviti da pravdi privode sve počinioce krivičnih djela bez selektivnosti i bez obzira na to u kakvim su relacijama sa Đukanovićem i njegovom porodicom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: