SNP: Sinjajevina da ostane netaknuto blago koje ljepotom privlači ljude sa svih strana svijeta

"Sinjajevina mora biti sačuvana za postojeće i buduće generacije, a prvenstveno za mještane koji žive od stočarstva i turizma na ovom području"

1374 pregleda 4 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da smatra da prostor planine Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe i, u tom smislu, poziva Vladu Crne Gore da povuče odluku iz 2019. godine kojom je predviđeno da se na ovom lokalitetu gradi vojni poligon.

"Ovim putem želimo da podržimo zahtjeve građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" i svih građana koji se bore da Sinjajevina ostane ono što je oduvijek bila – netaknuto blago prirode koje svojom ljepotom privlači ljude sa svih strana svijeta i od višestruke je koristi ljudima koji na njoj žive", ističe se u saopštenju SNP.

Onisu dodali da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija.

"Sinjajevina mora biti sačuvana za postojeće i buduće generacije, a prvenstveno za mještane koji žive od stočarstva i turizma na ovom području", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: