DPS Nikšić: Dok Kovačević ne ode sa funkcije predsjednika Opštine nema društvenog pomirenja

"Jeftine namjere Marka Kovačevića treba prozreti, a njegovo političko djelovanje prezreti, jer na vrata na koja ovaj pomiritelj uđe, dostojanstvo, međusobno poštovanje i uvažavanje kroz prozor iskaču", saopštili su iz te partije

8390 pregleda 40 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Zbog sramnih narativa i sramotnog djelovanja jasno je da nikakvog društvenog pomirenja neće biti, dok god Marko Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan.

To su saopštili iz opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić reagujući na navode predsjednika Opštine Nikšić da znaju sa kim imaju posla i da ako država ne može da nas zaštiti, sami će to uraditi, te da bi "radili od nas isto što i u NDH".

Kovačević je kazao i da je prijavio dvije osobe koje su, kako je rekao, prijetile i pominjale njegovu djecu.

Iz nikšićkog DPS-a su izjave Kovačevića ocijenili kao "skandalozne", te da "ne jenjavaju i da je svaka od njih pošiljalac veoma opasnih poruka, jasno je da Marko Kovačević politički preživljava na temelju (samo)izmišljene priče o ugroženosti jedne nacionalne grupe u Crnoj Gori".

"Perfidno i podlo, kako je i svojstveno pijunu Aleksandra Vučića i podaniku Crkve Srbije, nastavlja da, sa pozicije koju, na nesreću građana Nikšića pokriva, potpiruje i onako već dovoljno uzavrele tenzije u društvu, te da, tipično đilkoški, raspiruje mržnju", navodi se u saopštenju.

Smatraju da je nedopustivo da se sa čelne pozicije opštine naglašava mogućnost nekakve (samo)odbrane kroz rečenicu “ako oni to ne budu mogli, mi ćemo znati sami da se zaštitimo”.

"Jeftine namjere Marka Kovačevića treba prozreti, a njegovo političko djelovanje prezreti, jer na vrata na koja ovaj pomiritelj uđe, dostojanstvo, međusobno poštovanje i uvažavanje kroz prozor iskaču. Ovaj poklonik četničkih ideologija, iz čijih usta je izašlo da su odbornici koji nijesu njegovi poslušnici ideološki mutanti i šovinisti, te da su građani sa Trga slobode, čija je tragična krivica ljubav prema svojoj, a ne tuđoj, državi ekstremistička grupa, a da su oni iz Manastirske ulice koji pjevaju kako kukaju Turci i leleču bule ugroženi, ne treba našem gradu za pomirenje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: