Bajčetić: PzP će se zalagati da se preispitaju svi projekti koje je radila majka Krapovića

"PzP neće varati birače i vraćati kadrove Marovića na vlast u Budvi u drugim dresovima", rekao je Bajčetić
117 pregleda 23 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.10.2017. 13:04h

Od samog starta formiranja nove vlasti u Budvi, PzP je iskazao svoje otvoreno protivljenje da kadrovi DPS-a i urbanističke mafije koju predvodi Brano Gvozdenović, vrše odgovorne funkcije. Čitava Budva zna da je Krapović lično, svog intimusa, izvjesnog Davidovića, čovjeka od najvećeg povjerenja Brana Gvozdenovića, doveo na mjesto Sekretara za urbanizam i tako direktno pljunuo u lice svim biračima opozicije koji su na izborima glasali protiv DPS-a i Marovića”, poručio je član predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić.

Odgovarajući na optužbe Krapovića, Bajčetić je zapitao kakvu su poruku Krapović i Demokrate poslale Budvanima?

“Ako ste iz DPS-a i presvučete dres i postanete članovi Demokrata, zaboravićemo vašu ružnu prošlost i nastavićete da pljačkate i uništavate Budvu i obalu?! Predsjednik PzP nije optužio majku Krapovića da je dobila posao od sina. On je samo istakao da postoji snažan konflikt interesa i da je nova vlast formirana na nepotizmu i da PzP neće tolerisati istu praksu koju su imali Marovići. Kako je Krapović histerično reagovao na opštepoznate prinicpe političkog djelovanja PzP, ovim putem ga obavještavamo da će se PzP zalagati da se preispitaju svi projekti koje je radila majka Krapovića, kako bi se utvrdilo da li je bilo prekoračenja gabarita, promjena dozvola i drugih poznatih mehanizama koje je razvila mafija Svetozara Marovića. Budvani treba da znaju koje projekte je radila majka Krapovića i za koje je dobijala prolaz kod bivše vlasti Marovića. Budva je mala i manje više sve se zna. Krapović je dužan da nam odgovori zašto je stao sa akcijom zaštite interesa Budve u Marini “, naveo je Bajčetić.

Dodaje da Ako mu je Neil Emilfarb prijetio porukama, "neka se javi PzP-u i DF-u i mi ćemo ga zaštititi."

“Zašto ne smije da pokrene postupak za raskid ugovora o kolektoru? Ko je u ime naše vlasti pregovarao sa Anom Kolarević oko kolektora? Ko je iz naše vlasti išao u Splendid na pregovore sa Branom Mićunovićem oko transakcije sa objektom stare poste? Zašto je sinovcu Sveta Marovića data dozvola za rad boćarskog kluba na najeskluzivnijoj lokaciji na Slovenskoj plaži? Zašto se ne ruši nelegalni objekat predsjednika MZ Petrovac, funkcionera DPS-a, koji je još uvijek predsjednik MZ Petrovac? Zašto je sam pregovarao oko sporazuma o priznanju krivice sa Gugijem sa kojim je drastično oštećena opština BD i zašto je koalicione partnere suočio sa dogovorom neposredno pred sjednicu SO BD”, istako je on.

Prema njegovim riječimaBirači opozicije su očekivali da će nova vlast da javno raskrinka sve pljačke Marovića i DPS-a i da će otkinuti krajeve njegove hobotnice.

“Umjesto toga, Krapović dovodi u vlast ključnog čovjeka Gvozdenovića i omogućava da se razni kadrovi DPS-a presvlače u nove dresove i da nastave da vladaju Budvom. Nevaspitani rečnik, uvrede od strane Krapovića prema predsjedniku PzP-a samo pokazuju njegovu nervozu i strah od suočavanja sa prevarenim biračima koji su glasali opoziciju u BD. Dje je bio Krapovic, dok je predsjednik PzP-a napadao mafiju u Budvi?? Kad je prije nego što jeon postao vlast digao glas protiv uništenja Budve, urbanističke mafije, veza Marovića sa Subotićem, Đukanovićem i Mićunovićem? Đe je radio Krapović prije nego što je postao gradonačelnik? PzP će sada sa posebnom pažnjom pratiti ovu politiku Demokrata, da se lopovi iz DPS-a presvlače u dresove Demokrata i nastavljaju da pljačkaju Budvu i javno ćemo postavljati pitanja Krapoviću, ma koliko to njega nerviralo i uznemiravalo. PzP neće varati birače i vraćati kadrove Marovića na vlast u Budvi u drugim dresovima. Istrajaćemo na našem putu istine, iskrenosti i pravde, iako znamo da se to danas najmanje cijeni u ovoj i ovakvoj CG. Ali i borićemo se protiv ovog i ovakvog štetnog sistema. Jer za razliku od naših kolega iz DCG, koji, prema našim sigurnim informacijama, planiraju da prave sjutra neke većine sa zdravim jezgrom DPS-a uz aminovanje stranih ambasada, mi smatramo da se sistem mora ptpuno mijenjati i da nema zdravogjezgra u DPS-u”, zaključio je Nikola Bajčetić,

Bonus video: