Bošnjak: Trebalo je da se potpišu imenima i prezimenima, ili kao poslanice partija, a ne kao poslanice DF

"I ja sam poslanica DF, a bez PzP kao osnivača DF nema ni DF"

14765 pregleda 16 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Bošnjak, Foto: Boris Pejović

Poslanica Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak rekla je da su jučerašnje saopštenje Ženskog kluba Skupštine Crne Gore potpisale lično ona i druga kopredsjednica Ženskog kluba kao i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost.

Bošnjak je reagovala na jučerašnje saopštenje poslanica Demokratskog fronta (DF).

Bošnjak je navela da su u saopštenju Ženskog kluba reagovale kao i uvijek do sada kad neko omalovažava žene iz javnog života, bez obzira na partijsku ili bilo koju drugu posebnost.

"Nikada nismo pravile razliku. Naše saopštenje nije usmjereno na sadržaj Temeljnog ugovora niti na političke stavove s tim u vezi. Saopštenje ne vrijeđa ni stručnost advokata Velibora Markovića. Samo se striktno odnosi na njegov stav prema ženama i LGBT i ništa vise od toga. Nije bilo razloga za ovakvu reakciju, očito da ova reakcija ima iskljucivo političku konataciju. Niko se od nas nije lažno predstavljao, stale smo imenom i prezimenom iza saopštenja, a one su trebale da se potpišu imenima i prezimenima, ili kao poslanice njihovih partija, a ne nikako kao poslanice DF jer i ja sam poslanica DF, a bez PzP kao osnivača DF nema ni DF. Tako da bih ja mogla da postavim pitanje vjerodostojnosti predstavljanja", poručila je Bošnjak u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

Bonus video: