Popadić: SD protiv promjene Dana opštine Mojkovac, ako se već mijenja predlažemo 4. novembar

"Podršku da 4. novembar bude Dan opštine očekujemo od DPS-a, Demokrata, GP URA i 'Ne damo Mojkovac' koji se, makar deklarativno, izjašnjavaju kao antifašisti"

3366 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Milan Popadić, predsjednik Opštinskog odbora Socijademokrata Mojkovac i član Predsjedništva SD saopštio je da se ta partija protivi promjeni Dana opštine Mojkovac za 7. januar.

"Ukoliko je već neophodno da se Dan opštine mijenja, onda mi predlažemo 4. novembar, kao najsvjetliji datum u istoriji našeg grada. To je, podsjetiću, datum ustanka protiv fašizma i domaćih izdajnika", dodao je Popadić.

Datum koji se u ovom gradu obilježava kao Dan opštine je 13. avgust, dok su se 7. januar i 4. novembar obilježavali ranije. Popadić je istakao, kako piše u saopštenju, da nema ništa protiv 7. januara i Mojkovačke bitke.

"Potrebno je znati da je isti takav krvav Božić bio dvije godine kasnije, kada se borilo za Crnu Goru", rekao je Popadić.

U saopštenju SD-a se dodaje da je on rekao kako smatra da je dan ustanka, borbe protiv fašizma i domaćih izdajnika najsvjetliji datum u istoriji Mojkovca, te da za taj prijedlog očekuju podršku od DPS-a, Demokrata, GP URA i "Ne damo Mojkovac" koji se, kako je naveo, makar deklarativno, izjašnjavaju kao antifašisti.

Bonus video: