Abazović: Veber dao veliki doprinos promociji demokratije u Crnoj Gori

U saopštenju Vlade dodaju da je Abazovć saopštio da je Crna Gora pokazala da je kredibilan partner i da Njemačka predstavlja jednog od najvažnijih spoljonopolitičkih saveznika naše države

2322 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je njemački ambasadori u Crnoj Gori Robert Veber dao veliki doprinos promociji demokratije u Crnoj Gori.

Abazović je danas primio u oproštajnu posjetu Vebera koji je tom prilikom istakao da je uživao u ljepotama Crne Gore i srdačnosti građana, te da će mu iskustvo stečeno u Crnoj Gori pomoći u novom mandatu.

"Razgovarajući sa premijerom o važnosti regionalne saradnje i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, ambasador Veber je naglasio da je stabilan Balkan nacionalni interes Njemačke", saopšteno je iz Vlade.

Abazović je tokom razgovora napomenuo da Crna Gora želi što prije postati članica EU i istakao da su Crna Gora i Njemačka dvije partnerske države sa zajedničkim vanjskopolitičkim interesima.

U saopštenju dodaju da je Abazovć saopštio da je Crna Gora pokazala da je kredibilan partner i da Njemačka predstavlja jednog od najvažnijih spoljonopolitičkih saveznika naše države.

"Govoreći o unutarpolitičkoj situaciji u državi, predsjednik Vlade je ocijenio da, uprkos trzavicama, političke prilike u Crnoj Gori idu u dobrom smjeru i naglasio optimizam kada je u pitanju evropska budućnost naše zemlje. Premijer Abazović i ambasador Veber razgovarali su o važnosti izbora čelnika pravosudnih organa i sudija Ustavnog suda, kao najvažnijem segmentu unutar procesa zatvaranja pregovaračkih poglavlja 23 i 24", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: