URA: Đukanoviću su birači presudili, istorija i sudovi i dalje na čekanju

"Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića) koji su promijenili stotinu ideologija imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan"

10298 pregleda 74 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Predsjedniku države Milu Đukanoviću presudili su birači u već nekoliko izbornih ciklusa a sudovi i istorija su i dalje na čekanju.

To su saopštili iz Građanskog pokreta URA reagujući na izjavu Đukanovića da će Abazoviću suditi birači, sudovi i istorija ukoliko bude vodio politiku koja je protiv interesa Crne Gore.

"Dok preko svojih angažovanih medija iz regiona Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države URA i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazali su iz GP URA.

Poručuju da upravo Đukanović i njemu slični političari najviše koče evropski put Crne Gore ali i cijelog regiona.

"Zaraženi virusom prošlosti, paranojom i ličnim frustracijama sa kojima u čeljustima nacionalizma, korupcije i kriminala drže cijeli region već decenijama. Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića) koji su promijenili stotinu ideologija imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan. Otuda ne čude ocjene Đukanovića koji u Dritanu Abazoviću vidi smetnju za takav sistem vrijednosti i takav društveni kontekst", piše u reagovanju URE.

Dodaju da je uprkos pomenutom diskursu, "koji kako vidimo zdušno i dalje njeguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti", većinska Crna Gora zagledana u budućnost, a ona je evropska.

"Budućnost lišenu konstantnom vraćanju u prošlost zbog koje cijeli region decenijama tapka u mjestu zaostajući za EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: