Budvanske Demokrate podnijele krivičnu SDT-u protiv Odbora povjerenika: Juškoviću, da li si juče uzeo torbu?

Predsjednik budvanskih Demokrata Krsto Radović je Juškovića optužio da se sveti Demokratama jer su bile protiv njegovog imenovanja za direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo

12169 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Budvanske Demokrate podnijele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sedmočlanog Odbora povjerenika optužujući ih za saučesništvo u prikrivanju krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

To je epilog današnjeg incidenta, kada je predstavnicima ove partije da u svojstvu građana, kako su kazali, zabranjeno da prisustvuju sjednici Odbora povjerenika.

Okupljeni ispred zgrade Opštine Budva, članovi Demokrata optužili su Odbor povjerenika da je instaliran u Budvi kako bi sproveo u djelo politiku lidera DF i URA Andrije Mandića i Dritana Abazovića.

Predsjednik budvanskih Demokrata Krsto Radović je otišao korak dalje u optužbama, pa je predsjedavajućeg Odbora povjerenika Nebojšu Juškovića upitao sa kim se juče se sastao i da li je uzeo neku torbicu ili kovertu, aludirajući na korupciju.

Juškovića je optužio da se sveti Demokratama jer su bile protiv njegovog imenovanja za direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

„Koalicioni partneri iz DF i URA su nama iz Demokrata zabranili prisustvo na sjednici Odbora povjerenika. Htjeli smo samo da ih upozorimo da će izglasavanjem izvještaja o radu predsjednika Opštine i odluka koje su na dnevnom redu prikrivati krivično djelo zloupotrebe službenog položaja. Zato smo podnijeli krivičnu prijavu SDT“, kazao je Radović.

Prema njegovim riječima promijenjen je Poslovnik o radu kako bi se onemogućilo prisustvo Demokratama.

„Prosto je nevjerovatan Jušković, koji je očigledno ljut i sada se sveti Demokratama. Novinari neka ga pitaju gdje je juče bio i da li je prilikom tog putovanja dobio neku torbičicu ili kovertu da bi danas sprovodio ovo što sprovodi“, zapitao je Radović i dodao da se danas DF i URA ophode prema demokratama kao što je to radio DPS.

On je ponovio da se čudi da je Milo Božović pristao „da na ovakav bude instaliran na funkciju, jer za razliku od njega Nikola Divanović je barem imao 17 odbornika“.

Bivši Šef odborničkog kluba Demokrata Marko Marković naglasio je da su kao građani podnijeli incijativu da u svojstvu građana prisustvuju sjednici Odbora povjerenika.

„Čak i njihovim Poslovnikom , koji su usvojili, precizirano je da se može prisustvovati . Povod našeg okupljanja je da građani znaju da ovaj Odbor povjerenika, nije Odbor povjerenika građana, već odbor povjerenika Andrije Mandića i Dritana Abazovića. Oni su okupljeni da sprovode političke zamisle ove dvojice. Htjeli smo da prisustvujemo sjednici i raspravljamo o odlukama koje su bile sporne u mandatu Carevića, gdje je on uzeo sebi za pravo da odlučuje o stvarima koje su iz nadležnosti Skupštine opštine, pri tome bezočno kršeći zakone naše države. Pozivao se na čuveni član 59 , tri puta više nego svi ostali predsjednici opštine u Crnoj Gori, kako bi donosio odluke za koje nije imao većinu u parlamentu. To je bio i povod što su Demokrate izašle iz vlasti, jer nijesu htjele da krše zakone ove države“, kazao je Marković.

Bonus video: