DF: Skandal u režiji Đurović, ovakvog siledžijstva nije bilo ni u vrijeme totalitarne vlasti DPS-a

"Upozoravamo ih još jednom da to ne čine. Ovaj nečastan posao i razbojničko postupanje naići će na jasan odgovor naroda", naveo je Mandić

36892 pregleda 31 komentar(a)
Mandić, Foto: Luka Zeković
Mandić, Foto: Luka Zeković

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je odluka predsjednice Skupštine Danijele Đurović, da za sjutra zakaže sjednicu parlamenta "skandal".

Njegov partijski kolega Slaven Radunović naveo je da "ovakvog siledžijstva nad Poslovnikom, zakonima i Ustavom u Skupštini CG nije bilo ni u vrijeme totalitarne vlasti DPS-a".

"Suprotno Poslovniku i bez dogovora na Kolegijumu, predsjednica Skupštine je nasilno zakazala sjednicu Parlamenta koja ima za cilj uguravanje tačke dnevnog reda o prevarnom odvajanju Zete od Podgorice”, napisao je Mandić na Tviteru.

Dodao je da "motivi onih koji hoće krnju Zetu kao neodrživu opštinu, bez resursa i teritorija koje joj istorijski pripadaju, nijesu utemeljeni u volji samih Zećana".

"Upozoravamo ih još jednom da to ne čine. Ovaj nečastan posao i razbojničko postupanje naići će na jasan odgovor naroda", napisao je Mandić.

Radunović je naveo i da je sjednica zakazana u roku kraćem od sedam dana.

"Ovakvog siledžijstva nad Poslovnikom, zakonima i Ustavom u Skupštini CG nije bilo ni u vrijeme totalitarne vlasti DPS-a. Prvo je zakazana sjednica bez dogovora na Kolegijumu, u roku kraćem od 7 dana, a zatim će sjutra dnevni red biti proširen aktom koji nije u proceduri bar 7 dana", napisao je Radunović na Tviteru

Bonus video: