Krapović: Medojević potvrdio da je lažov bez premca

Gradonačelnik Budve kazao je da lider Pokreta za promjene ličnim napadima pokušava ubrati političke poene, kao i da je napade očekivao iz tabora Demokratske partije socijalista, ali ne i od koalicionih partnera
139 pregleda 28 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.10.2017. 17:07h

Uprkos želji da se, u interesu građana Budve i normalnog funkcionisanja opštinske vlasti, tolerišu kontinuirani napadi na ličnoj osnovi od strane Nebojše Medojevića, nakon posljednjeg saopštenja Opštinskog odbora PzP Budva je nemoguće dalje ćutati na optužbe iz te političke partije, kazao je predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

Jedino što je Nebojša Medojević posljednjim saopštenjem potvrdio, smatra Krapović, je ono što je "postalo opšte poznato", a to je da je lider Pokreta za promjene "lažov bez premca."

Komentara na napade i optužbe se, dodaje, suzdržavao i zbog specifične pozicije i istrage koja se vodi protiv čelnika Pokreta za promjene i određenog broja ljudi u toj partiji.

"Više puta sam skretao pažnju kolegama iz PZP-a na izjave čelnika njihove partije, a jednom prilkom sam i pozvao gospodina Medojevića kako bih mu objasnio da sam izabran glasom i njihovog odbornika i da sam spreman u svakom trenutku da položim račune kaoliciji koje me je podržala, ali i da sam za sve što ga interesuje, svaku sumnju ili dilemu koju imaju, spreman da pojasnim u bilo koje doba dana ili noći. Pošto vidim da nema spremnosti da komuniciramo ozbiljno i mimo medija, a da se neutemeljeni napadi intenziviraju, odrediću se redom na ono što je navedeno u saoštenju PZP-a i podvlačim da lično stojim iza svega što navodim, moralno i materijalno i krivično pravno, i u smislu političke odgovornosti," kazao je Krapović.

Medojević je kazao da je obaveza čelnika budvanske vlasti da saopšte građanima ukoliko je majka gradonačelnika dobila posao od Opštine.

Prije svega, kako podvlači gradonačelnik Budve, niko sa prezimenom Krapović, bilo da je u njegovom užem ili širem srodstvu, nije dobio bilo kakav posao i konkurs od Opštine Budva, pa ni njegova majka.

Ona, kako je kazao, ima svoj arhitektonski biro već tridesetak godina, gdje radi "kako ona smatra da treba i tako će biti u budućnosti, radiće šta ona bude htjela, a ne šta misli Nebojša Medojević."

"Moj politički angažman neće imati nikakav uticaj na posao moje majke ili bilo kojeg drugog člana moje porodice, ali isto tako neću dozvoliti da im bude opterećenje i da ih lažno optužuju zbog nekih frustracija ili zarad sitnih političkih poena. Znači ponovo podvlačim, informacija da je moja majka ikada dobila od Opštine Budva bilo kakav posao ili konkurs je laž," napominje Krapović.

Ukoliko su u PzP-u nezadovoljni kako vlast funkcioniše u Budvi, dodaje, u tom mišljenju nisu jedini, već dijele stav sa Demokratskom partijom socijalista.

Ako je Medojević sa jedne strane nezadovoljan, a na drugoj strani DPS, Krapović smatra da je to indikator da lokalna vlast radi dobro.

"Ni sa jednima ni sa drugima se politički ne slažem. Ja moram da kažem da ja jesam zadovoljan i da su rezultati našeg rada vidljivi na svakom koraku i da je očigledno svima osim Medojevića jasno da nakon višegodišnje, decenijske pljačke u Budvi i onoga što smo zatekli u momentu našeg preuzimanja vlasti ovo što danas imamo za rezultat možda i maksimum u datim okolnostima. Ukoliko gospoda nijesu zadovoljna, ili bilo ko drugi u koaliciji, onda to moraju argumentovati i pokrenuti odgovarajuće postupke," kazao je on.

Kada je u pitanju sekretar Sekretarijata za urbanizam Stevo Davidović, Krapović je ponovio da smatra da se radi o poštenom čovjeku i stručnom sekretaru, što je, dodaje on, jasno potvrdio i dosadašnjim radom u Opštini.

Napominje da ni Nebojša Medojević, ni mediji, ni bilo ko drugi, neće postavljati i smjenjivati ljude u Opštini Budva, već će se o tome postarati zakon i procedure, a personalna rješenja su, dodaje, stvar konkursa i odluka nadležnih komisija.

"Nema negativnog političkog trenda u Budvi, smatram da će to što se nas na vlasti tiče građani potvrditi povjerenje na narednim izborima još ubjedljivije, kada god ti izbori došli. U ovoj vlasti nema korupcionaških dilova, barem ih ja nijesam detektovao do sada. Ako bi ih, ne daj Bože bilo, ja ću biti prvi koji će procesuirati odgovorne," ističe Krapović.

Iako je uvijek, kako je kazao, otvoren za saradnju, on napominje da to ne znači da će dopustiti prozivke zarad ubiranja političkih poena.

"Očekivao sam da će me DPS napadati i naravno će lagati o meni, ali nijesam očekivao tako nešto od kolega iz koalicije. Javno tvrdim da radim u skladu sa zakonom i interesom svih gradjana Budve," zaključio je Krapović.

Bonus video: