Vučinić: Zvijezde "Sky" aplikacije da se nađu iza rešetaka, DPS da ode u opoziciju sa svojim satelitima

"Čim odlučuju iz pozicije vlasti, sateliti DPS-a postaju posvećeni isključivo svojim ličnim interesima"

5629 pregleda 9 komentar(a)
Vučinić, Foto: Luka Zeković
Vučinić, Foto: Luka Zeković

Bavljenje socio-ekonomskim temama, povećanje zarada, penzija, studentskih kredita, a ne priča o podjelama, prvi su dokaz da su se desile bitne promjene nakon pada režima 30. avgusta i da težimo stvaranju zdrave političke atmosfere, saopštio je danas predsjednik Radničke partije, Maksim Vučinić.

"Da bismo dostigli potpuno ozdravljenje, neophodno je da se zvijezde "Sky" aplikacije nađu iza rešetaka, a da DPS ode u opoziciju zajedno sa svojim satelitima. To je posebno bitno za ozdravljenje našeg društva, jer nam iskustvo govori da su oni društveno najkorisniji upravo iz ove pozicije. Čim odlučuju iz pozicije vlasti, sateliti DPS-a postaju posvećeni isključivo svojim ličnim interesima. Trka za dobijanje stanova po minimalnim cijenama momentalno postane centar njihovog djelovanja, pa briga o radnicima, penzionerima i studentima postane potpuno nebitna tema za koju oni nemaju vremena. Nažalost, to je bila njihova dosadašnja praksa", istakao je Vučinić u saopštenju koje je dostavila Radnička partija..

On je dodao da Radnička partija ima dužnost prema svim građanima Crne Gore da ukaže na to da su neki funkcioneri prethodnog režima po povlašćenim cjenama kupovali nekretnine čija je vrijednost za 25 miliona manja od tržišne vrijednosti tih nekretnina.

"Prema nekim proračunima, tih 25 miliona bi bilo dovoljno da se u naredne dvije godine uplaćuje povećanje penzija u Crnoj Gori. Na kraju, moramo se osvrnuti na dio "Sky" prepiske u kojoj se kaže: "Nema besa kad je puna kesa". Građani dobro znaju da je kesa do sada bila puna samo zvijezdama "Sky" aplikacije i članovima bivšeg režima, a mi im ovim putem poručujemo da je došlo vrijeme da se vrati u "kese" građana ono što se godinama unazad otimalo", zakjučio je Vučinić.

Bonus video: