Četrdeset poslanika podnijelo inicijativu za vanrednu sjednicu Skupštine

Na dnevnom redu trebalo bi, između ostalog da budu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu, izbor članova Sudskog savjeta...

16728 pregleda 24 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2022. 15:17h

Četrdeset poslanika podnijelo je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za vanredno zasjedanje parlamenta, potvrđeno je "Vijestima".

Inicijativu je potpisalo 28 poslanika Demokratske partija socijalista (DPS), tri poslanika Socijaldemokrata (SD), tri poslanika Bošnjačke stranke (BS), dva poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) i po jedan poslanik liste "Crno na bijelo", Liberalne partije, Albanske liste i Albanske koalicije.

Sjednica bi trebalo da bude održana za 15 dana, tj. 16. avgusta.

Na njenom dnevnom redu, kako je "Vijestima" potvrđeno, trebalo bi da budu Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu, Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, te izbor članova Sudskog savjeta.

Skupština juče, posljednjeg dana redovnog zasjedanja, nije održana nakon što je šefici parlamenta Danijeli Đurović pozlilo, zbog čega je zadržana na kliničkim ispitivanjima.

Bonus video: