Milo Božović potpredsjednik Opštine Budva

Predsjednik Opštine Marko Carević je kazao da je potrebno imenovanje potpredsjednika, navodeći da nema političke konotacije u ovoj odluci

18942 pregleda 32 komentar(a)
Carević i Božović, Foto: Vuk Lajović
Carević i Božović, Foto: Vuk Lajović

Odbor povjerenika dao je saglasnost za imenovanje Mila Božovića za potpredsjednika Opštine Budva - četiri za, dva protiv i jedan uzdržan.

Šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović obrazložio je rješenje da je gradonačelnik Marko Carević donio početkom juna rješenje o imenovanju Božovića. Zakonom o lokalnoj samoupravi, kako je pojasnio, Opština ima najviše dva potpredsjednika, kome, kako je predviđeno Statutom, mandat traje četiri godine.

Jovanović je podsjetio da je Božović od 2017. do 2020. bio gradski menadžer…

“Božović je uspio da u državnom budžetu obezbijedi investicije vrijedne četiri miliona eura za projekte gradskog bazena na Pizani, vrtića u Dubovici i postrojenje postrojenja za tretman otpadnih voda”, kazao je Jovanović.

Jovanović i Božović
Jovanović i Božovićfoto: Vuk Lajović

Povjerenik Milivoje Nišavić pitao je da li je Božović podnio ostavku na mjesto poslanika, što je Jovanović odgovarajući potvrdio. On je kazao da li to znači da ako je predsjednik Opštine odsutan, nema ko da ga mijenja i može Opština ni bila u kolapsu.

“Božović je podnio ostavku i poslanička funkcija mu je prestala. A što se tiče ukoliko bi predsjednik bio onemogućen da radi, ne bi imao ko da potpisuje dokumenta, predstavljalo bi poteškoće u radu Opštine, ako ne bude imenovan potpredsjednik", odgovorio je Jovanović.

Povjerenik Pavle Jokić je pitao pošto se radi o političkom pitanju, zbog čega je imenovanje Božovića bitno za grad. Jovanović je kazao da nije političko pitanje, već se radi o ispunjavanju zakonske obaveze predsjednika Opštine da imenuje potpredsjednika koji ga mijenja u slučaju spriječenosti.

Povjerenica Nina Blažić je kazala da neće glasati za imenovanje jer je riječ o političkoj odluci, dok je predsjedajući Odbora povjerenika Nebojša Jušković kazao da se radi o verifikaciji rješenja, pošto se radi o zakonskoj potrebi koju ima predsjednik.

Predsjednik Opštine Marko Carević je kazao da je potrebno imenovanje potpredsjednika, navodeći da nema političke konotacije u ovoj odluci.

“Uvjeren sam da ću imati dobru satadnju sa Božovićem, mi smo prijatelji i biće to uspješan tim”, kazao je Carević.

Bonus video: