Božović: Odbor povjerenika se rukovodio zakonskim ovlašćenjima, a ne političkim diktatima i intrigama

Božović je kazao da se radi o legalnom i legitimnom imenovanju u skladu sa zakonom, te da je nadležnost predsjednika Opštine je da imenuje potpredsjednike uz saglasnost skupštine

7335 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Novoimenovani potpredsjednik budvanske Opštine Milo Božović saopštio je da je njegovo imenovanje legitimno i legalno i zahvalio se Odboru povjerenika što su odluku donijeli rukovođeni zakonskim ovlašćenjima, a ne političkim diktatima i intrigama.

"Imajući u vidu da je prethodnih dana bilo polemike oko mog imenovanja na funkciju potpredsjednika Opštine Buvda od strane raznih političkih subjekata, sada kada je Odbor povjerenika Opštine Budva dao saglasnost na izbor, želim prije svega da kažem da se radi o legalnom i legitimnom imenovanju u skladu sa zakonom. Nadležnost predsjednika opštine je da imenuje potpredsjednike uz saglasnost skupštine i nema nikakve dileme da su razni pokušaji spinovanja u proteklom periodu samo odraz političke nemoći i pokušaji da se izvrši politički uticaj na rad odbora", naveo je Božović u saopštenju za javnost.

On se zahvalio Odboru povjerenika jer su odluku po ovom pitanju donijeli rukovođeni zakonskim ovlašćenjima a ne političkim diktatima i intrigama onih koji unaprijed prave alibi za političke poraze koji im slijede.

"Kao potpredsjednik Opštine Budva trudiću se da u narednom periodu dam maksimalni doprinos u radu lokalne uprave kroz koordinaciju rada organa lokalne uprave i javnih službi, sa posebnim akcentom na uspješnu realizaciju ljetnje turističke sezone i dodatnoj profesionalizaciji naše uprave. Čini mi izuzetnu čast što sam imenovan na odgovornu dužnost i što ću imati priliku da u periodu koji dolazi radim u najboljem interesu svih građana Budve", zaključio je Božović.

Bonus video: