Medojević: Ako majka gradonačelnika dobije posao od Opštine, to građani Budve moraju da znaju

"Pokret za promjene i Demokratski front zadnjih osam mjeseci prolaze jednu golgotu, nezapamćen progon, od strane ovog režima, SDT I SPO, pa zbog toga nismo ni mogli da obratimo malo vise pažnje na razvoj naših lokalnih odbora, funkcionisanju lokalnih samouprava, naročito u Opštinama gdje vršimo vlast", saopštio je Medojević
99 pregleda 15 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Pokret za promjene
Nebojša Medojević, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 07.10.2017. 12:01h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević boravio je sinoć u Budvi na sastanku sa novim članovima PzP.

Tom prilikom je Medojević uručio članske karte novim članovima i poželio im uspjeh "na našem zajedničkom putu, istine i pravde, koji prethodnih godina, a pogotovo poslednjih mjeseci, nije bio ni malo lak."

"Pokret za promjene i Demokratski front zadnjih osam mjeseci prolaze jednu golgotu, nezapamćen progon, od strane ovog režima, SDT I SPO, pa zbog toga nismo ni mogli da obratimo malo vise pažnje na razvoj naših lokalnih odbora, funkcionisanju lokalnih samouprava, naročito u Opštinama gdje vršimo vlast", saopštio je Medojević.

On je dodao da sve što nije politički korektno prema građanima Budve, što nije u interesu i programu PzP i DF, oni moraju javno saopštiti.

"Zato ću ja u narednom periodu da predložim, pošto se godinama bavim borbom protiv korupcije i nepotizma, član sam i mnogih međunarodnih organizacija koje se time bave, predložiću osnivanje opštinskog ombudsmana koji bi se bavio borbom protiv korupcije i nepotizma, pa da vidimo koliko su kolege iz vlasti u opštinama u kojima vršimo vlast, spremne da se ponašaju po evropskim standardima, jer ako majka gradonačelnika sa svojim arhitektonskim biroom učestvuje na konkursu i dobije posao od Opštine, to građani Budve moraju da znaju" zaključio je Medojević.

On je poručio i da će centrala PzP uprkos progonu, hapšenjima, svakodnevnim suđenjima, u narednom periodu povesti vise računa o funkcionisanju naših lokalnih odbora, a naročito lokalnih samouprava u opštinama gdje je PzP dio vlasti.

"Moram istaći da smo vrlo nezadovoljni načinom vršenja vlasti u Budvi. Zato je jako bitno da jedan od ključnih ciljeva i zadataka bude taj da ne smijemo nipošto da se obrukamo i izgubimo obraz. PzP ne smije učestvovati ni u kakvim oblicima korupcionaških afera i dilova u Opštini Budva. Drugi zadatak je taj da moramo ojačati OO PzP Budva, i jako mi je drago kad vidim da idemo u tom pravcu, a dokaz je veliki broj novih članova koje vidim ovdje večeras. Nas bivši predsjednik OO više je opstruirao razvoj PzP u Budvi zbog svojih ličnih interesa i radio protiv interesa OO PzP Budva, zato mi je još jednom drago što sam večeras ovdje. Treći zadatak je da aktivno učestvujemo u sprečavanju nekih negativnih političkih trendova koje smo mi primijetili u Budvi, jer smo nezadovoljni načinom funkcionisanja naše vlasti. Prvo zbog toga što je PzP dobio nesrazmjerno malo pozicija u lokalnoj vlasti u odnosu na politički značaj i političku težinu. Zbog nekorektnog ponašanja naših koalicionih partnera koji nisu na korektan način ispoštovali nas kao što smo mi njih u drugim opštinama. Ne smijemo da dozvolimo da se funkcioneri DPS infiltriraju u novoj vlasti. A prvi koji je to uradio u Budvi je gradonačelnik iz Demokratske Crne Gore. Ja sam odmah rekao da je za nas politički neprihvatljivo da kadrovi Brana Gvozdenovića budu na odlučujućim mjestima koja se tiču urbanizma. Mi nećemo rušiti vlast u Budvi, jer bi nas odmah optužili da radimo za režim. Ali svaku anomaliju i grešku naše vlasti mi moramo da saopštimo prvo našim koalicionim partnerima, a ako to ne djeluje onda javno to treba saopštiti", rekao je Medojević.

Bonus video: