Đurović: Održati sjednicu Odbora sa jednom tačkom dnevnog reda - stambena problematika prosvjetnih radnika Budve

"Imamo ljudsku, moralnu i profesionalnu dužnost da se prema ovome odnesemo s dužnom pažnjom i analizom kako bi došli do najboljih rješenja", rekao je Đurović

12331 pregleda 7 komentar(a)
Đurović, Foto: Boris Pejović
Đurović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratskog fronta (DF) i zamjenik predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Dejan Đurović zatražio je hitnu sjednicu ovog radnog tijela Parlamenta zbog štrajka prosvjetara iz Budve, saopšteno je danas iz DF.

Prosvjetni radnici, zaposleni u pet budvanskih obrazovanih ustanova štrajkuju ispred zgrade Opštine Budva, a zahtijevaju da se omogući useljenje podstanara u zgrade u naselju Dubovica i da cijena kvadrata stana bude 650 eura.

"Neki od njih štrajkuju i glađu usled neriješenog stambenog pitanja i situacija zahtijeva promptno djelovanje. Tim povodom sam predložio kolegama poslanicima koji su članovi Odbora da, ukoliko predsjednik odbora ili predsjednica Skupštine ne sazovu sjednicu, potpišemo zahtjev za njeno sazivanje", istakao je Đurović.

On očekuje da predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Damir Šehović sazove hitnu sjednicu, a što kako su poručili iz DF može učiniti i predsjednica Skupštine, na osnovu Poslovnika.

"Potrebno je održati sjednicu sa isključivo jednom tačkom dnevnog reda - stambena problematika prosvjetnih radnika Budve, gdje bi bili prisutni ministar prosvete Miomir Vojinović, predstavnik rukovodstva Sindikata prosvjete Crne Gore i predstavnik Organizacionog tima prosvjetnih radnika podstanara Budve", objašnjava Đurović.

Poslanik DF smatra da je to obaveza koja ne trpi odlaganje jer može dovesti do tragičnih posljedica.

"Imamo ljudsku, moralnu i profesionalnu dužnost da se prema ovome odnesemo s dužnom pažnjom i analizom kako bi došli do najboljih rješenja", zaključio je Đurović.

Bonus video: