Poslanici DF-a posjetili prosvjetare u Budvi: Inspekcija za privredni kriminal da što prije istraži slučaj

"Đurović i Bojović su konstatovali da je trenutna situacija budvanskih prosvjetara posljedica kombinacija i poslova bivšeg režima koji je sasvim degradirao prosvjetnu djelatnost, a prosvjetne radnike u Crnoj Gori doveo do prosjačkog štapa"

9408 pregleda 26 komentar(a)
Đurović i Bojović sa prosvjetarima ispred zgrade opštine Budva, Foto: DF
Đurović i Bojović sa prosvjetarima ispred zgrade opštine Budva, Foto: DF

Poslanici Demokratskog fronta (DF) i članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Dejan Đurović i Dragan Bojović pozvali su inspekciju za privredni kriminal da se što prije uključi i istraži slučaj zbog kojeg prosvjetni radnici u Budvi štrajkuju, slučaj u kome, kako se navodi, sve su prilike postoje elementi više krivičnih djela.

Njih dvojica su kako se navodi u saopštenju DF posjetili prosvjetne radnike u Budvi. Prosvjetari i zaposleni u pet budvanskih obrazovanih ustanova štrajkuju ispred zgrade Opštine Budva, zahtijevajući da se omogući useljenja podstanara u zgrade u naselju Dubovica i da cijena kvadrata stana bude 650 eura.

"Đurović i Bojović su konstatovali da je trenutna situacija budvanskih prosvjetara posljedica kombinacija i poslova bivšeg režima koji je sasvim degradirao prosvjetnu djelatnost, a prosvjetne radnike u Crnoj Gori doveo do prosjačkog štapa", dodaje se u saopštenju DF.

Poslanici DF-a, kako se navodi, naglasili su da će kao članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi nadležni hitno reagovali.

"Prosvjetarima su napomenuli da su već zahtijevali održavanje sjednice Odbora na koju bi se pozvali predstavnici Ministarstva prosvjete, Sindikata prosvjete, kao i predstavnici Organizacionog odbora prosvjetnih radnika u štrajku, kako bi se došlo do najefikasnijeg rješenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: