BANA traži od Đukanovića da se ogradi od botova

Jasno je, smatraju u asocijaciji BANA, da kroz "podmetanja i laži" protiv Ziljkića i Srdanovića stoji namjera da se diskridituju dvojica uglednih ljudi, ali i podvali "njima i svakom naprednom i čestitom Bošnjaku"

6233 pregleda 6 komentar(a)
Đukanović, Foto: BANA
Đukanović, Foto: BANA

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) pozvala je zvanični vrh u Crnoj Gori, predsjednika Mila Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista (DPS) da se ograde od botova u jednoj od grupa na društvenim mrežama.

Kazali su da do tada odbijaju svaki vid saradnje sa vladajućim strukturama.

Tvrde da iza spornih objava u Fejsbuk grupi pod nazivom "Grupa Milo Đukanović" stoje sljedbenici predsjednika države i lidera DPS-a.

"Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) obavještava javnost da su botovi i politički sljedbenici predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, s namjerom podvaljivanja dvojici uglednih Bošnjaka, biznismena i velikih dobrotvora dr. Mersimu Ziljkiću, predsjedniku Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije i Smajlu Srdanoviću, predsjedniku Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku, monitirali video clip i postirali na YouTube kanalu i Facebooku 'Grupa Milo Đukanović'. Pod lažnim imenom, a kako bi u svojim lažima djelovali ubjedljivo snimak su montirali sa isječcima sa nekoliko televizija, sa nekim pojedinačnim slučajevima, a u takvom spinovanju i lažima kako bi djelovali ubjedljivo uvrstili su slike sa raznih javnih manifestacija na kojima su učestvovali i bili organizatori dr. Ziljkić i Srdanović", navodi se u saopštenju asocijacije BANA.

Kazali su kako su očekivali proteklih dana da će se Đukanović ograditi od grupe u čijem imenu se pominje njegovo ime i javno reći da nema ništa sa "lažima i podmetanjem dvojici čestitih ljudi".

Poručili su da Ziljkić i Srdanović mogu samo biti primjer dobrog i čestitog rada, ne samo u bošnjačkoj dijaspori već i šire, kako se organizovati i kroz institucije se boriti na transparentan način za "dobrobit svoga naroda i svih drugih", kao i u povezivanju i jačanju veza sa "drugim etničkim zajednicama u SAD, Bosni, Sandžaku, Crnoj Gori, Kosovu..."

"Dobar primjer je pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, stipendiranje đaka/studenata, pomoć građanima Crne Gore u toku Corona virusa neovisno na nacionalnu i vjersku pripadnost, sagrađene brojne kuće za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori, a o svima njima država se trebala pobrinuti, a nije, ali zato jesu ovi ljudi koji su se našli na 'jelovnicima' srpsko-crnogorske nacionalističke bande ali i sluga iz našeg naroda, koji ne mogu da podnesu čestitost i uspjeh Ziljkića, Srdanovića, ali i svakog Bošnjaka i Bošnjakinje, koji više nikada neće biti po mjeri onih koji su preko tri stoljeća planski činili genocid i istrebljenja u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini", dodaje se u saopštenju.

Jasno je, smatraju u asocijaciji BANA, da kroz "podmetanja i laži" protiv Ziljkića i Srdanovića stoji namjera da se diskridituju dvojica uglednih ljudi, ali i podvali "njima i svakom naprednom i čestitom Bošnjaku".

"Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) osuđuje svaki vidi podvala i laži protiv dr. Mersima Ziljkića i Smaila Srdanovića, ali je i dodatni razlog da stanemo na put onima koji mešetare u našoj zajednici i da im se jednom za svagda zatvore vrata", piše u saopštenju.

Iz asocijacije BANA traže da se zatvori grupa koja, kako su kazali, širi mržnju prema Bošnjacima.

"Odbijamo svaki vidi suradnje sa vladajućim strukturama Crne Gore, sve dok se zvanični vrh Crne Gore, posebno predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov DPS, ne ograde od svojih botova i podmetanja Bošnjacima bilo kakvog oblika terorizma. Također da zatvore pomenutu grupu koja širi mržnju prema Bošnjacima. Jer, Bošnjacima se nastoji podmetati, umjesto javnog izvinjenja i pokajanja, za genocid nad Bošnjacima – autohtonim europskim narodom, hapšenja i deportacija sa Crnogorskog primorja i likvidacije na najmorbidniji i najbrutalniji način, otmice putnika u Štrpcima, ratnih zločina u pljevaljskoj Bukovici, hapšenja sandžačkih prvaka..., a dobro je poznata uloga rukovodstva Crne Gore, posebno tada premijera Đukanovića, u vremenu balkanskog kasapina Slobodana Miloševića kada su žarili i palili '90-tih u toku genocidne agresije na Bosnu i Hercegovinu i policijskih represalija u Sandžaku", zaključuje se u saopštenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

Bonus video: