Tičić: Odlaskom Carevića nije odsviran kraj anarhiji u Budvi

"U eri Carevića, samo su njegova familija, i najbliži krug saradnika vidjeli korist. Nadležni organi imaće čime da se bave, od nelegalno okupirane državne zemlje na Krimovici, preko namještenih tendera za najpoznatijeg podizvođača - firmu Carinvest”

3499 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Lider budanskog DPS Milan Tičić kazao je da odlaskom Marka Carevića sa mjesta predsjednika Opštine “ nije odsviran kraj anarhiji u gradu”.

Tičić u saopštenju navodi da je Carević Budvu ostavio "zatrpanu smećem, sa komunalnim službama koje spavaju i ogorčenim turistima".

“Prilikom preuzimanja funkcije prvog čovjeka metropole crnogorskog turizma, bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da se dokazao kao domaćin i preduzetnik, te da ga to preporučuje za upravljanje gradom. Četiri godine kasnije u iznuđenoj ostavci, Carević je izdvojio “odbranu svetinja” kao najvažniji rezultat cjelokupnog mandata. Od domaćinskog poslovanja ostale su samo prazne riječi", kazao je Tičić.

On navodi da je Carević najodgovorniji za unazađivanje Budve kao turističke destinacije, kao i za posljedice koje zbog toga trpe turistički radnici Budve i ugostitelji.

"U eri Carevića, samo su njegova familija, i najbliži krug saradnika vidjeli korist. Nadležni organi imaće čime da se bave, od nelegalno okupirane državne zemlje na Krimovici, preko namještenih tendera za najpoznatijeg podizvođača - firmu Carinvest”, kazao je Tičić.

Međutim,kako je dodao odlaskom Carevića, nije odsviran kraj anarhiji u našem gradu.

“Duh Carevićeve neodgovornosti i bezakonja, uselio se u Odbor povjerenika, koji je pristao da bude saučesnik budvanskom DF-u u jeftinoj podvali koju su režirali građanima Budve. Predstava u kojoj Carević podnosi ostavku na mjesto predsjednika opštine, da bi na njegovo mjesto sjeo nosilac liste DF-a na predstojećim izborima u Budvi Milo Božović, predstavlja brutalnu zloupotrebu Odbora povjerenika u predizborne svrhe. Zato pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da po hitnom postupku preispita cijeli slučaj, od imenovanja Božovića za potredsjednika Opštine Budva, do iznuđene ostavke Carevića, čije bi mjesto sad trebalo da preuzme Božović”, istakao je Tičić.

Prema njegovim riječima ako je Demokratski front, pomislio da je iznuđenom ostavkom Carevića, završio posao za svog nosioca liste, grdno su se prevarili.

“Još malo, i neće više biti vlade koja je spakovala kadrove u Odbor povjerenika sa ciljem da asistira Frontu i Milu Božoviću. A onda će građani Budve na lokalnim izborima, poslati Carevića, Božovića, i DF u politički zaborav”, zaključio je Tičić.

Bonus video: