Nikčević predvodi listu tivatskog DPS-a

Nikčevićeva sada treba da predvodi pokušaj konsolidacije političkih pozicija DPS u Tivtu nakon katastrofalnog rezultata koje je ta partija napravila na posljednjim lokalnim izborima 30. avgusta 2020.

11163 pregleda 8 komentar(a)
Nikčević, Foto: DPS
Nikčević, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista Tivta, iako još nije definitivno poznato hoće li na predstojeće vanredne lokalne izbore izaći sama ili u koaliciji sa još nekim partijama, odredila je nositeljku svoje izborne liste.

Prvo mjesto na listi imaće Dubravka Nikčević, predsjednica OO DPS Tivta.

Nikčević (57) je magistarka turističkih nauka, a svojevremeno je bila direktorica Turističke organizacije Tivat i sekretarka za drušvene djelatnosti u Opštini Tivat za vrijeme dok je koalicija DPS-SD-HGI upravljala tim gradom.

"Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora DPS Tivat, mr Dubravka Nikčević, aktuelna predsjednica partije u našoj opštini, jednoglasno je izabrana za nositeljku liste na oktobarskim izborima u Tivtu. Nikčevićeva je svojim prethodnim radnim angažmanom i aktivnostima, kako kao dugogodišnja direktorica Turističke organizacije Tivat, tako i kao sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti u lokalnoj upravi, dokazala svoju profesionalnost, odgovornost prema poslu i stekla reputaciju žene koja ima razumijevanja, kompromisni pristup i u koju građani imaju povjerenje", saopšteno je tim povodom iz OO DPS Tivta uz napomenu da je OO "prihvatio prijedlog izbornog programa, koji osim naglašene razvojne, ima i opšte društvenu komponentu sa ciljem da Izborni program bude usaglašen sa realnim potrebama građana Tivta".

Postavljenje Nikčevićeve na čelo izborne liste biće drugi put u posljednjih šest godina da DPS Tivta na to mjesto umjesto svog kadra koji je u taj grad došao sa strane, stavlja domicilnu Tivćanku.

Nikčevićeva sada treba da predvodi pokušaj konsolidacije političkih pozicija DPS u Tivtu nakon katastrofalnog rezultata koje je ta partija napravila na posljednjim lokalnim izborima 30. avgusta 2020. kada je DPS Tivta predvođen tadašnjim gradonačenikom Sinišom Kusovcem i tadašnjom predsjednicom lokalnog odbora te partije Jovankom Laičić, izgubio vlast u Tivtu nakon skoro punih četvrt vijeka i bio poražen ne od klasičnih političkih partija, već od triju građanskih listi "DPS Tivat dijeli uvjerenje da će predstojeći izbori u Tivtu pokazati zrelost i biti rezultat promišljanja naših građana da jedino jak, reformisani DPS sa ljudima koji su stručni i spremni da rješavaju probleme i koji će pokazati da samo zajedno možemo obezbijediti prosperitet, stabilnost i ekonomski razvoj Tivta".

Takođe, očekuje se dogovor sa potencijalnim koalicionim partnerima koji svoje učešće u koalicionom aranžmanu verifikuju ovih dana, a sa kojima DPS treba da jedinstveno i odlučno odgovori izazovu na lokalnim izborima 23. oktobra.

"Poruka je jasna: Zajedno, snažno, pametno - u interesu svih građana Tivta", saopštili su iz opštinskog odbora DPS Tivat.

Ta partije je još od maja u pregovorima sa SDP, SD, LP te čak i HGI o eventualnoj predizbornoj koaliciji za predstojeće vanredne izbore u Tivtu.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, gotovo je izvjesno da će SDP Tivta na čijem je čelu Aleksandar Đurović i koja je avgusta 2020. "kroz iglene uši" prešla izborni census, stati na koalicionu listu sa DPS-om, kao i da će to vjerovatno učiniti i LP koja u Tivtu "na pairu" ima OO, ali čije aktivnosti nisu primjetne široj javnosti niti je LP uspjela da u posljednja dva izborna ciklusa uopšte uđe u lokalni parlament.

HGI sa druge strane, najvjerovatnije neće prihvatiti ponudu DPS-a za predizbornom koalicijom jer je toj partiji Tivat kao grad u kome živi najviše Hrvata u Crnoj Gori i u kome je i centrala HGI-ja, previše politički značajan da HGI svoj rejting ne dokaže samostalno već da se "krije" iza učinka većih partnera u eventualnoj koaliciji.

Bonus video: