DF Budva: Nakon 23. oktobra od DPS-a u Budvi neće ostati ni dugmići

"Drago nam je što i sami priznajete da je metropolu turizma vodio čovjek domaćin koji je Budvu iz debelog minusa doveo do nosećeg stuba crnogorske ekonomije o čemu svjedoče pozitivni rebalansi budžeta i suficit od 5 miliona po godini"

6806 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Budvanski odbor Demokratskog fronta (DF) saopštio je da lider DPS Milan Tičić nema političku težinu da bilo šta kaže o predsjedniku Opštine Marku Careviću, podsjećajući da je "organizovana kriminalna grupa" iz DPS-a "ojadila Budvu".

"Novi medijski istup, dekretom iz Podgorice postavljenog predsjednika budvanskog DPS-a, Milana Tičića, nam je još jednom potvrdilo da su građani u pravu kada kažu da u tom OKG štabu ne postoji bilo ko, ko može da kaže nešto smisleno ili makar sa trunčicom političke težine. Više je nego tragikomično da banalnim frazama vrijeđa sve napore koje je Marko Bato Carević kao predsjednik Opštine Budva, zajedno sa svojim saradnicima uložio kako bi ispravio sva nepočinstva koja su uradili upravo oni koji ga sada napadaju”, navode u saopštenju iz budvanskog DF.

Vjerovatno bi, kako dodaju, Tičić volio da građani Budve "zaborave sve malverzavoje koje je OKG DPS sprovela u Budvi" i tako do 2016. godine dovela opštinsku kasu pred pucanjem zbog duga od preko 50 miliona eura popisanih obaveza i preko 100 miliona evra potencijalne štete u najkoruptivnijem poslu sa WTE-om.

"Drago nam je što i sami priznajete da je metropolu turizma vodio čovjek domaćin koji je Budvu iz debelog minusa doveo do nosećeg stuba crnogorske ekonomije o čemu svjedoče pozitivni rebalansi budžeta i suficit od 5 miliona po godini. Tom dinamikom ćemo nastaviti da radimo i pod vođstvom Mila Božovića koji će vam na izborma zadati takav politički udarac od kojeg se definitivno nikad nećete oporaviti. Kolika je politička težina Milana Tičića u Budvi, najboje govori činjenica da kao novopostavljeni predsjednik opštinskog odbora nije skupio hrabrosti da bude nosilac liste i muški istrpi brutalan poraz koji ga neminovno očekuje na narednim izborima, već se kao izuzetni kompromitovana osoba sakrio iza jedne gospođe, što nije ni džentlmenski ni viteški ali jeste DPS-ovski” ističu u DF i dodaju:

"Grarađani nisu zaboravili vaš modus operandi po kom ste sklapali štetne ugovore koje ste tajno potpisivali, uz nanošenje višemilionske štete pa poslije kod SDT-a priznavali krivicu, zadržavajući novac koji se ukrali od građana. Za razliku od toga mi sve radimo transparentno, pred građanima koji su na poslednjim izborima to prepoznali i dali najveću podršku upravo nama, što nam jasno daje do znanja da će na narednim izborima ta podrška biti još veća i samim tim vaše političko postojane biće potpuno marginalizovano. A što se samog čišćenja tiče, najvažnije čišćenje grada je počelo 2016. godine, dok vam generalno spremanje slijedi 23. oktobra kada od DPS-a neće ostati ni dugmići", zaključuje se u saopštenju DF Budva.

Bonus video: