Vujanović: Požrtvovanost za primjer

"Potvrdili ste da, izvršavajući i najzahtjevnije ciljeve, čovjek može da bude gord, dostojanstven i pravičan. Obavljajući najkompleksnije zadatke u mirovnim misijama i operacijama u funkciji globalnog mira i bezbjednosti, pokazali ste, u duhu naše svijetle tradicije , da humanost i patriotizam nemaju cijenu, ali i da umijete da poštujete tuđa prava, kulturu i običaje, na ponos svih građana Crne Gore"
64 pregleda 1 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Reuters
Filip Vujanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2017. 08:07h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović čestitao je Dan Vojske Crne Gore, ocjenjujući da je njihova požrtvovanost bila za primjer.

On je čestitku uputio svim pripadnicima Vojske Crne Gore, ministru Predragu Boškoviću i načelniku Generalštaba general-pukovniku Ljubiši Jokiću, sa željom da uspješno i predano izvršavaju zahtjevne dužnosti i zadatke.

"Za vas, ispunjavanje planiranih ciljeva nije imalo alternativu, a vaša požrtvovanost je bila za primjer", naveo je Vujanović.

On je kazao da su uvaženi oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica u službi u Vojsci Crne Gore pokazali da ne postoje teški i laki zadaci kada je u pitanju budućnost građana i države.

"Potvrdili ste da, izvršavajući i najzahtjevnije ciljeve, čovjek može da bude gord, dostojanstven i pravičan. Obavljajući najkompleksnije zadatke u mirovnim misijama i operacijama u funkciji globalnog mira i bezbjednosti, pokazali ste, u duhu naše svijetle tradicije , da humanost i patriotizam nemaju cijenu, ali i da umijete da poštujete tuđa prava, kulturu i običaje, na ponos svih građana Crne Gore", kazao je Vujanović.

Bonus video: