Marković: Odbrana slobode i zaštita mira su ideje vodilje crnogorskog vojnika

"Snažnim osjećajem pripadnosti novom sistemu vrijednosti, uvođenjem modernih standarda i učešćem u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, crnogorski vojnici stali su uz rame sa najorganizovanijim vojnim sistemima današnjice“, rekao je Marković
88 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2017. 08:14h

Crnogorski vojnici su snažnim osjećajem pripadnosti novom sistemu vrijednosti, uvođenjem modernih standarda i učešćem u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, stali uz rame sa najorganizovanijim vojnim sistemima današnjice, ocijenio je premijer Duško Marković.

On je čestitao 7. oktobar – Dan Vojske Crne Gore navodeći da je to dan žaštitnika Države, čuvara njene nezavisnosti i svakog njenog građanina.

„Kao što će taj datum vječno podsjećati na Tuđemilsku bitku od prije skoro milenijum, tako će se 2017. godina pamtiti kao godina članstva Crne Gore u NATO, čime smo prvi put u svojoj istoriji trajno obezbijedili državnu nezavisnost, mir i bezbjednost", kazao je Marković.

Kako je naveo, ovogodišnja proslava u svojoj biti ima posebnu simboliku, "a vi vojnici prvi ste otvorili vrata Alijanse za svoju državu!".

"Snažnim osjećajem pripadnosti novom sistemu vrijednosti, uvođenjem modernih standarda i učešćem u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama, crnogorski vojnici stali su uz rame sa najorganizovanijim vojnim sistemima današnjice“, rekao je Marković.

On je podsjetio da je naša Vojska kroz istoriju uvijek bila na strani slobode, branitelj svoje kuće, spremna da zaštiti mir – to je ideja vodilja ugrađena u biće crnogorskog vojnika.

"Posvećenost koju pokazujete je za poštovanje, a vaša odanost Državi i svom narodu za ponos vašim starješinama, vašim porodicama i svakom građaninu. Čestitam vam Dan vojske i želim nove uspjehe. Nek je vječna Crna Gora!", poručio je Marković.

Galerija

Bonus video: