URA: Dajbabe na referendumu da odluče da li žele da budu sastavni dio Opštine Zeta

"Taj mjesni referendum će biti organizovan u naredna dva mjeseca"

20060 pregleda 32 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA (GP URA) saopštio je da je večerašnje glasanje u Skupštini Crne Gore za odvajanje Zete uslovio organizovanjem mjesnog referenduma u Dajbabama, kako bi se građani direktno izjasnili da li žele da budu sastavni dio Opštine Zeta.

"Taj mjesni referendum će biti organizovan u naredna dva mjeseca, a odmah nakon toga - ukoliko građani Dajbaba budu iskazali spremnost da budu dio Opštine Zeta, odmah će biti pripojeni jednostavnim i brzim izmjenama Zakona. URA daje riječ, kao što je riječ ispoštovala svaki put do sada, pa od te riječi nećemo odstupiti - nijedan jedini santimentar", navodi URA u saopštenju.

Dodaju da "iako predstavlja jedan od najstarijih i najvažnijih djelova Crne Gore, Zeta danas postaje najmlađa opština sa ubjedljivo najvećim potencijalima u Crnoj Gori".

"Sa kompletnim pristupom Skadarskom jezeru, kao najvećem i najljepšem jezeru na Balkanu, svojim prelijepim rijekama, nevjerovatnom plodnom ravnicom i svim drugim neiskorišćenim potencijalima, zbog kojih će uskoro biti najbogatija Opština u Crnoj Gori", navode u pokretu URA.

Ovaj pokret je pozvao građane i građanke Zete da ne prihvataju fatalističke scenarije koje, kako kažu, zbog političkih profita plasiraju određeni političari, jer je Zakon živa materija koja se može mijenjati već za par mjeseci, čim započne proljećno zasijedanje Skupštine.

"Ukoliko građani i građanke Dajbaba iskažu volju da budu dio Zete, inicijativa za njihovo priključenje će biti predata istog dana. I tu nas svaki građanin može držati čvrsto za riječ. Zeta može i mora biti jedna od najbogatijih Opština u Crnoj Gori, ako bude minimuma mudrosti i dobre volje, pošto je ona izostajala pune tri decenije vladavine DPS-a", piše u saopštenju.

Iz URE su u saopštenju podsjetili da su Tuzi izdvajanjem iz sastava Glavnog grada značajno ubrzali svoj razvoj i enormno uvećali svoje prihode.

"Što mora biti i sudbina Zete, koja će najbolje voditi računa o sopstvenim interesima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: