DPS: Kao neko ko je iznjedrio i iznio ideju osamostaljivanja Zete nastavićemo da budemo kreatori pozitivnog smjera

"Jasno je da su oni glasnogovornici koji se istoj protive, te u ime teze spasa za Zetu postaju dio političke priče DF-a i njegovih satelita, zarad jeftinih političkih poena, isti oni koji govore ne diobi imovine, novim ekonomskim resursima, kadrovskom, administrativnom i finansijskom osnaživanju i svemu onome dobrom što pripada novoformiranoj opštini"

11518 pregleda 19 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) kao neko ko je iznjedrio i iznio ideju osamostaljivanja Zete nastaviće da bude kreator pozitivnog smjera u kom će se kretati taj kraj i predvodnik na putu njenog sveukupnog razvoja i napretka.

To je saopštio Opštinski odbor DPS Zeta, nakon što je dan ranije Skupština Crne Gore većinom glasova usvojila izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o Glavnom gradu čime je Zeta dobila status samostalne opštine.

"Svjedočimo istorijskom trenutku u kojem je Zeta dobila status opštine, čime je ujedno i završen godinama ranije otpočet proces decentralizacije, za koji vjerujemo da predstavlja iskorak ka povećanju životnog standarda", navode u saopštenju.

Povezani članci

16. Avgust 2022.

Zeta postala samostalna opština

Dodaju da su svjesni da je i ovo pitanje kao i sva druga krucijalna za progres, na samom početku nailaze na otpor dijela javnosti".

"I ovo pitanje mora proći kroz fazu koja će sve građanke i građane Zete dovesti spoznaji da je - na zadovoljstvo svih nas - donešena ispravna odluka", kažu iz DPS-a.

Kako su naveli žele da čestitaju "svima koji ovu odluku pozdravljaju kao put progresa, ali i onima koji će značaj ovog momenta uvidjeti kroz vrijeme".

"Jasno je da su oni glasnogovornici koji se istoj protive, te u ime teze spasa za Zetu postaju dio političke priče DF-a i njegovih satelita, zarad jeftinih političkih poena, isti oni koji govore ne diobi imovine, novim ekonomskim resursima, kadrovskom, administrativnom i finansijskom osnaživanju i svemu onome dobrom što pripada novoformiranoj opštini"., zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: