Abazović: Lazović i Katnić vrlo važna imena za današnju sjednicu

Danas ću iznijeti kako organizovani kriminal, narko kartel i šverceri cigareta komanduju državom 30 godina... Iza inicijative stoji potreba da se Crna Gora zaustavi na putu transformacije kako bi određene strukture vratile svoje finansijske pozicije koje su im izmakle ili su na dobrom putu da im izmaknu.

29859 pregleda 17 komentar(a)
Abazović tokom današnje sjednice, Foto: Luka Zeković
Abazović tokom današnje sjednice, Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović kazao je da će tokom današnje sjednice Skupštine, na kojoj će se glasati o nepovjernju Vladi, iznijeti činjenice o tome "kako organizovani kriminal, narko kartel i šverceri cigareta komanduju ovom državom 30 godina".

Govoreći o rezultatima rada Vlade, on je rekao "otkad je Crne Gore, nije bilo značajnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Što se tiče sektora bezbjednosti, pored svih napada, on je u teškim uslovima nastavio da čuva živote građana i nacionalne interese. Lako mi je da stojim pred vama danas ovdje. Kakav je bio sektor bezbjednosti u vrijeme vaše vlasti? Šef Udbe (Dejan Peruničić) mora da odgovara za praćenje poslanika. Šef sektora za borbu oprotiv organizovanog kriminala bio je Zoran Lazović, vrlo važno ime za današnju sjednicu. Znate ko je bio na čelu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) - Milivoje Katnić. Mnogo važno ime za današnju sjednicu", istakao je Abazović.

On je naveo da će Vlada pasti, ali da će on iznijeti činjenice "koje treba da zapamtiti, jer će valjati da se sklopit mozaik".

Abazović je rekao da ga ne vrijeđa i pogađa kampanja koju protiv njega vode Demokratska partija socijlista (DPS) i "dio medija koji imaju fašističku notu i mrze samo jednu stvar".

"Od prvog dana im smeta što sam pripadnik manjinskog naroda... Ja sam premijer koji donosi teške odluke, koji je zaštitio nacionalne interese i nakon 30. avgusta 2020. godine, koji je sačuvao spoljnopolitički kurs. Ja sam premijer koji donosi teške odluke. Danas se možda svi ujedinite u mržnji. Sljedeći put ujedinite se u ljubavi. Razgovarajmo oko relanih stvari, a ne oko halucinacija. Oko toga treba da se ujedinimo... Radujem se današnjoj diskusiji i pokušaju da objasnim zašto je došlo do inicijative, ko je inspirator i šta stoji iza toga. A iza toga ne stoji ni evropski put, ni želja da se pomiješaju političke karte. Stoji potreba da se Crna Gora zaustavi na putu transformacije kako bi određene strukture vratile svoje finansijske pozicije koje su im izmakle ili su na dobrom putu da im izmaknu. O tome ću u nastavku, imenom i prezimenom", poručio je.

Bonus video: