Leković: SNP ima priliku da dokaže da ih DPS nije trajno kupio, nakon iznajmljivanja na stotinu dana

"Demokrate svakoga dana potpisuju izjavu časti da će braniti interese naroda Crne Gore i da neće ulaziti u prevarantske modele DPS-SNP. Kad ćete je vi potpisati?"

10668 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Momčilo Leković poručio je da je ta partija jedina struja koja se, kako navodi, trudi da sprovodi politiku za koju su mandat dobili od građana na izborima iz avgusta 2020. godine.

U odgovoru SNP-u, Leković je poručio da Demokrate uvijek glasaju "po savjesti", imajući u vidu "želje naroda bez kog ne bi ni imali mogućnost da glasaju".

Takav princip, kako kaže, SNP "ne razumije", poručivši im da imaju priliku da dokažu da ih DPS "nije trajno kupio, nakon što ih je iznajmio na samo sto dana".

"SNP uvijek kreće od sebe. I to je dobro. Dobro je što su priznali da su u Vladu ušli nakon tajnih dogovora sa DPS i Milom Đukanovićem, ali nije dobro što SNP misli da su svi kao SNP. Morate shvatiti da postoje i oni koji nijesu spremni da budu DPS-ovi poslanici i DPS-ovi ministri", kazao je Leković.

SNP-u dalje poručuje da ne "plaču za funkcijama" ali i da će, "ako im padne na pamet da opet prevare ljude biti srušeni".

"I dok čekamo, nemojte da plačete za funkcijama. Od toga nemate ništa. Mnogo je bolje da sami sebi postavite samo tri pitanja. Ko ste vi? Koga vi predstavljate? Za koga su glasali građani koje vi predstavljate? I biće vam mnogo jasnije zašto ste srušeni. I ako vam padne na pamet da ponovo prevarite ljude, opet ćete biti srušeni. Za manje od 100 dana. To isto poručite onima koji su zajedno sa vama tajno sa DPS rušili, 42. Vladu Crne Gore, tajno sa DPS formirali 43. Vladu Crne Gore, ali i u sred Plenuma javno kukali za Abazovićem, na šta se pola Crne Gore zgrozilo. Demokrate svakoga dana potpisuju izjavu časti da će braniti interese naroda Crne Gore i da neće ulaziti u prevarantske modele DPS-SNP. Kad ćete je vi potpisati?", zaključuje Leković u saopštenju.

Bonus video: