Timonije: Sa Opštinom Nikšić imamo dijalog od povjerenja

Timonije kazao da je za saradnju neophodno da se neke odluke donesu na nacionalnom nivou, ali da su strpljivi

8925 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, zajedno sa sekretarima sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i komunalne poslove i saobraćaj, Đorđijem Manojlovićem i Vidakom Krtolicom, primio je u zvaničnu posjetu ambasadora Francuske u Crnoj Gori, Kristijana Timonija i predstavnika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajka Uskokovića.

Timonije je istakao da sa rukovodstvom Opštine Nikšić ima kontinuiranu saradnju i da su sa predsjednikom Opštine razmatrali mogućnost jačanja ekonomske saradnje, za koju bi imali podršku Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća.

"Brojne su mogućnosti za saradnju na tom polju. Sa Opštinom imamo jedan dijalog od povjerenja, ali za tu saradnju nam je neophodno da se neke odluke donesu na nacionalnom nivou. Ali mi smo strpljivi, tako da pokušavamo sa predsjednikom Kovačevićem da radimo na konkretnim inicijativama koje se tiču tretiranja otpada i uopšte prečišćavanja. Jačamo našu saradnju i u oblasti kulture, pa ću tako učestvovati na otvaranju sajma knjiga. U Nikšiću postoje brojne inicijative i ideje i mi ćemo ih podržati“, kazao je Timonije, stoji u saopštenju lokalne uprave.

Kovačević je kazao da Opština Nikšić u kontinuitetu sarađuje sa ambasadom Francuske u Crnoj Gori.

„Smatramo da je Francuska ozbiljan partner Crnoj Gori na njenom evropskom putu i zbog toga smo željeli da Opštinu prikažemo kao ozbiljnog partnera, kako bismo privukli što više investitora, koje Francuska svakako ima. Mislim da smo, kao Opština, stvorili preduslove – ostaje da se na državnom nivou određena pitanja riješe pozitivno, pa da u narednom periodu imamo francuske investitore u našem gradu. Takođe nas raduje i saradnja iz oblasti kulture koju imamo sa ambasadom Francuske, a ona će ove godine biti ostvarena sa Narodnom bibliotekom ’Njegoš’ kroz sajam knjiga“, kazao je Kovačević.

Bonus video: