Koprivica: Hapšenje Maraš loša vijest za one koji su jadikovali da će se prekinuti borba protiv kriminala i korupcije

Kazao da je sve intenzivnija borba protiv korupcije i kriminala plod izbora nezavisnog i profesionalnog Tužilačkog savjeta kao i hrabrog i odgovornog pristupa Glavnog specijalnog tužioca i kadrovski osvježenog SDT-a

20604 pregleda 65 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Procesuiranje kriminalaca jeste posao nezavisnog državnog tužilaštva. Smatramo da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović moraju imati punu podršku u svom nezavisnom i profesionalnom radu, kako bi neselektivno procesuirali sve one koji su ogrezli u kriminal i korupciju, praveći štetu državi i njenom budžetu.

To je saopštio poslanik Demokrata i predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica nakon hapšenja bivše izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš.

Koprivica navodi da je njeno hapšenje dobra vijest za pravnu državu, ali loša vijest za političke manipulatore, "koji su nekoliko dana lamentirajući nad oborenom Vladom Dritana Abazovića, jadikovali da će se prekinuti borba protiv kriminala i korupcije".

On navodi da se radi o URI i SNP, kao i o DPS sa kojim su srušili prethodnu i, kako kaže, formriali DPS Vladu.

Koprivica poručuje da je besmisleno da bilo koji političar prisvaja rezultate rada SDT i GST.

"A tek je besmisleno da se iznajmljeni politički branitelji nečijeg lika i djela bave izmišljanjem njegovih zasluga za borbu protiv korupcije i kriminala. Takođe su pale u vodu i, golim okom vidljive manipulacije bivšeg režima da SDT tempira aktivnosti prema potrebama izvršne vlasti", rekao je Koprivica.

Dodaje da su sve intenzivnija borba protiv korupcije i kriminala plod izbora nezavisnog i profesionalnog Tužilačkog savjeta kao i hrabrog i odgovornog pristupa Glavnog specijalnog tužioca i kadrovski osvježenog SDT-a.

"Konstatujemo da GST radi punom parom. Sve ide svojim prirodnim tokom. Tako i štetne politike idu svojim prirodnim tokom na političku marginu", zaključio je Koprivica.

Bonus video: