Paunović: Demokrate po običaju prisvajaju tuđe zasluge, Vlada još uvijek u tehničkom mandatu

Paunović navodi da poslanici ni građani Crne Gore nemaju amneziju i da svi znaju čija je krivica što je parlamentu trebalo više od sedam mjeseci da izabere Tužilački savjet

8024 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Kako smo već navikli da Demokrate po običaju kradu tuđe ideje i prisvajaju tuđe zasluge, tako je ništa novo ni reakcija Demokrata na današnje hapšenje Verice Maraš od strane SDT-a, kazala je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Milosava Paunović.

Ona je podsjetila Demokrate da je 43. Vlada još uvijek u tehničkom mandatu, tako da navodi da je smijenjena Vlada i da nije stala borba protiv kriminala njenom smjenom "upravo spadaju u magla populističke izjave, kojima su skloni u namjeri da se marginalizuju tuđe zasluge".

Paunović navodi da poslanici ni građani Crne Gore nemaju amneziju i da svi znaju čija je krivica što je parlamentu trebalo više od sedam mjeseci da izabere Tužilački savjet.

"Zašto ste držali Milivoja Katnića, koji vam se smijao po parlamentu i u javnosti, ostaje pitanje za vas. To je ono što treba da objasnite građanima Crne Gore. Time ste dali šansu istim tim kriminalcima da pokušaju ukloniti dokaze, nestati iz države, što se dešavalo za vrijeme bivšeg SDT-a, kojem ste inatom davali vrijeme i legitimitet. I sada ste smjenom 43. Vlade pokušali destabilizovati i ugroziti sve ljude koji traju na putu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i koji ne pričaju u prazno nego djeluju, što građani vide i pozdravljaju", navodi se u saopštenju Paunović.

Kazala je da je činjenica da Vlada ne hapsi, ali je ona ta koja stvara tužiocu ambijent i sigurnost da se bori sa kriminalom.

"A da ima hrabrosti je pokazala 43. Vlada, njen premijer i dio ministara koji ga prate u tome. Izuzećemo one sa kojima ste vi oborili tu istu Vladu i sa kojima sada aktivno sarađujete. SNP još jednom daje punu podršku VDT-u i SDT-u u sprovođenju zakona i hrabrosti da čitav proces dovedu do kraja, a svi znamo šta to znači. Takođe, preporučujemo tužilačkim organima da ispitaju sve tajkunske saradnike 42. Vlade. I mi poslanici u Skupštini i naši ministri smo stali uz njih i u svakom smislu ćemo biti njihov štit u ovom procesu, koji će trajati, ali koji će ovi hrabri ljudi iznijeti do kraja", zaključuje Paunović.

Bonus video: