Šaranović: Borba protiv kriminala unutar kriminala, kojoj se smiju čak i kriminalistički tehničari

"Zato ćemo vas srušiti ponovo. Padaćete po 10 puta ako bude bilo potrebno, sve dok štafetnu palicu ne preuzme narod", navodi se u reagovanju Šaranovića

9915 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović reagovao je na navode poslanice Socijalističke narodne partije (SNP) Milosave Paunović da "Demokrate po običaju prisvajaju tuđe zasluge".

Paunović je u svom saopštenju navela da "nije ništa novo ni reakcija Demokrata na današnje hapšenje Verice Maraš od strane SDT-a".

"Pa su tako ovi Miki Maus političari zaboravili da nijesu smjeli predložiti Zakon o porijeklu imovine, da nijesu smjeli uhapsiti Radoja Zvicera, da im je pobjegao Ljubo Milović, da im se slobodno šeta Zoran Lazović sa državnom pratnjom koju su mu obezbijedili upravo URA i SNP", kazao je Šaranović.

"Da su za generalnog inspektora ANB-A izabrali duplog robijaša, da su za pomoćnika direktora ANB-a izabrali prvoklasnog DPS-ovca i prvog pomoćnika Veselina Veljovića, da su bivšeg direktora DPS - ANB-a nagradili mjestom u Bordu direktora EPCG. Da su Fond PIO predali DPS-u, da su juče Barsku plovidbu predali u ruke DPS-u, da su Zavod za školstvo poklonili DPS-u, da su Suzanu Pribilović izabrali za predsjednicu Administrativnog odbora, da su Bogdana Fatića, poslanika DPS-a izabrali za direktora Uprave za ugljovodonike. Da su sve kadrove Demokrata zamijenili kadrovima DPS-a, da su smijenili generala Đurovića, a na njegovo mjesto doveli kadar DPS-a, a niti jednom nijesu smjeli čak ni pomisliti da službenike Uprave za inspekcijske poslove na čijem čelu je Urin kadar pošalju u Bemax, već ste Bemax nagrađivali tenderima. Ovo je izgleda nekakva borba protiv kriminala unutar kriminala, kojoj se smiju čak i kriminalistički tehničari", navodi se u njegovom reagovanju.

U tome, smatra Šaranović, i leži razlog zbog kojeg "ste htjeli partijski Tužilački savjet" umjesto nezavisnog i profesionalnog, već su ovaj isti sastav "koji smo izabrali u decembru sve vrijeme odbijali i to od jula mjeseca prošle godine, kako bi pomogli kriminalcima da za to vrijeme pobjegnu iz zemlje".

Dodao je da im je žao što ih "ne podnose", te da ih oni čak i u tome razumiju, "jer smo mi za vas noćna mora".

"Demokrate su narodni advokati i zato smo vam preko glave. To je bilo tako, tako će uvijek i biti. Nije vam lako, ne bi bilo lako bilo kom ko je iznajmljen na samo 100 dana. Očigledno vam je lakše pao pad od ovog jeftinog iznajmljivanja za potrebe DPS-a", rekao je Šaranović.

On je naveo da su Demokrate oborile vladu "DPS-SNP-URA", te da Vlada "SNP-URA nije nikada postojala".

"Osim ako te dvije stranke nijesu uzele 51 odsto glasova u međuvremenu? A, nijesu. Zato ćemo vas srušiti ponovo. Padaćete po 10 puta ako bude bilo potrebno, sve dok štafetnu palicu ne preuzme narod", zaključuje se u njegovom reagovanju.

Bonus video: