Mitrović: Naslućujemo čija je inicijativa za teatralno okupljanje “srpskog korpusa”

"Predsjednicima opština iz DF, kojima je zajedničko da loše rade u svojoj sredini, ali se zato bave državnom politikom, poručujemo da izađu iz šešeljevskog šinjela velikosrpstva 'srpskog sveta', da rade na razvoju i procvatu opština na čijem su čelu", kazao je poslanik DPS-a

11884 pregleda 27 komentar(a)
Mitrović, Foto: DPS
Mitrović, Foto: DPS

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Mitrović pozvao je predsjednike opština iz redova Demokratskog fronta (DF) da "izađu iz šešeljevskog šinjela velikosrpstva" i rade na razvoju i prosperitetu svojih sredina i države.

"Sastanak predsjednika četiri opštine Nikšić, Budva, Berane i Mojkovac, iz redova DF, na kojem je postignuto saglasje o 'ključnom protivniku', nije ništa drugo do sinhronizovano i teledirigovano okupljanje koje se istog dana u sličnom formatu dogodilo i na Kosovu, kada su se tamo okupila tamošnja četiri srpska predsjednika opština. Koincidencija ili ne, naslućujemo čija je inicijativa za teatralno okupljanje 'srpskog korpusa' i targetiranje zajedničkih neprijatelja, protivnika. Takođe možemo pretpostaviti da su izvještaji i zapisnici sa oba sastanka svakako poslati glavnom ideologu ovakvih i sličnih okupljanja na kojima se navodno brani 'ugroženo srpstvo', a zapravo mešetari i podriva sopstvena država. Svakako, zajednički imenitelj ovom dvojcu udarnih četvorki ekspozitura SNS-a u dvije države u regionu je i negacija država u kojoj, gle čuda, vrše funkcije, kao i nepoštovanje državnih simbola i osporavanje nezavisnosti i želja za njenim potčinjavanjem drugoj državi", saopštio je Mitrović.

Istakao je da je Crna Gora bila utočište za mnoge osobe srpske nacionalnosti i u međuvremenu postala njihova domovina.

"Poštovani predsjednici Kovačeviću, Božoviću, Deliću i Todoroviću, bez želje da vam dalje spočitavamo ljubav iz interesa prema tuđoj, odnosno antagonizam prema svojoj državi, za razliku od vas koji ste direktno uprli prstom u DPS, niko unutar naše partije nikoga od vas ne percipira kao neprijatelje bilo kojeg pojedinca, DPS-a, a ni države Crne Gore.

"Podsjećamo da je politikom naše partije ratnih devedesetih godina prošlog vijeka Crna Gora, ne gledajući nacionalno, vjersko niti bilo koje drugo opredjeljenje, obezbijedila prijem i smještaj brojnih izbjeglica. Naša država je bila utočište za mnoge ljude srpske nacionalnosti i u međuvremenu postala njihova domovina. Zato svim ovim predsjednicima opština iz DF, kojima je zajedničko da loše rade u svojoj sredini ali se zato bave državnom politikom, poručujemo da izađu iz šešeljevskog šinjela velikosrpstva 'srpskog sveta', da rade na razvoju i procvatu opština na čijem su čelu, tako će najbolje doprinijeti boljitku svih građana i prosperitetu ove države", zaključio je Mitrović.

Bonus video: