Vučinić obišao radnike Željezare: "Proizvodnju čelika ima ko da vodi"

Iz RP ističu da je Željezara fabrika od nacionalnog značaja i da se ne smije dozvoliti kompaniji koja je "potpuno nezainteresovana" za rad i njen dalji razvoj da odlučuje o sudbini velikog broja porodica čija egzistencija zavisi od razrješenja situacije u Željezari

7186 pregleda 25 komentar(a)
Vučinić obišao radnike Željezare, Foto: Radnička partija
Vučinić obišao radnike Željezare, Foto: Radnička partija

Proizvodnju čelika u nikšićkoj Željezari ima ko da vodi, zaključak je razgovora metalurga sa predsjednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem.

Prilikom posjete radnicima, navode iz RP, razgovarano je sa inženjerima koji su za sve vrijeme gazdovanja Tosčelika vodili proizvodnju i "kako tako održali fabriku u životu".

Iz Radničke partije poručuju da je Željezara fabrika od nacionalnog značaja i da se ne smije dozvoliti kompaniji koja je "potpuno nezainteresovana" za rad i njen dalji razvoj da odlučuje o sudbini velikog broja porodica čija egzistencija zavisi od razrješenja situacije u Željezari.

"Dok traju pregovori između Vlade u tehničkom mandatu, EPCG i Turske kompanije Tosjali holding, Jednom broju radnika je juče uručen otkaz. Turska kompanija još jednom je pokazala nepoštovanje prema radnicima, iako je od njih zatraženo da se zaposleni ne otpuštaju 1. septembra dok se ne postigne dogovor o preuzimanju sa EPCG", saopšteno je iz RP.

Ističu da porodice 229 zaposlenih u Željezari zavise od pregovora sa turskom kompanijom.

"Apelujemo na predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da se što prije nađe izlaz iz ove situacijje i da ne prepuštamo slučaju sudbinu bilo kojeg radnika koji se bori da pošteno zaradi parče hleba u veoma teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi Crna Gora", navode iz RP.

Bonus video: