Bošković: Crna Gora za NATO politiku otvorenih vrata

"Del Monako je okarakterisao veoma uspješnom saradnju koju su dvije zemlje ostvarile na polju odbrane i naglasio da će Republika Italija posvećeno raditi na njenom produbljivanju“
2 komentar(a)
Bošković i Del Monako, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Bošković i Del Monako, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 05.10.2017. 09:47h

Crna Gora će se zalagati za NATO politiku otvorenih vrata i samo puna evropska i evroatlantska integracija predstavlja garant pouzdane budućnosti država regiona, ocijenio je ministar odbrane, Predrag Bošković u razgovoru sa ambasadorom Italije u Podgorici Vinćencom Del Monakom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je zahvalio Del Monaku na saradnji i kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori, naročito u procesu sprovođenja reformi odbrambenog i bezbjednosnog sistema Crne Gore, te izrazio uvjerenje da će se ona značajno unaprijediti kroz zajedničko članstvo u Alijansi.

"On je podvukao značaj zajedničkog učešća vojski dvije zemlje u međunarodnim misijama i operacijama, kao i mogućnosti koju italijanska država pruža na polju obrazovanja crnogorskih kadeta na Vojnim akademijama u Republici Italiji“, navodi se u saopštenju.

Del Monako je, kako je saopšteno, istakao kontinuiranu posvećenost Italije za razvoj dobrih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, ocijenivši da su regionalna stabilnost i sigurnost na Zapadnom Balkanu od nemjerljivog značaja.

On je naglasio da Crna Gora može poslužiti kao primjer zemljama regiona koje imaju evroatlantske aspiracije.

"Del Monako je okarakterisao veoma uspješnom saradnju koju su dvije zemlje ostvarile na polju odbrane i naglasio da će Republika Italija posvećeno raditi na njenom produbljivanju“, kaže se u saopštenju.

On je naveo i da će Italija podržati Crnu Goru u nastojanju da ostvari jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, pridruživanje Evropskoj uniji.

"Sagovornici su izrazili punu spremnost za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, kroz implementaciju bilateralnih i multilateralnih projekata“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: