Smailović i Šahmanović razgovarali sa Lajčakom: Bošnjačka stranka treba da bude stožer svake buduće proevropske Vlade

"Konstatovano je da Crna Gora mora odlučnije nastaviti na planu ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa. U tom pogledu, potrebno je da proevropske snage nađu model za izlazak iz političke krize i krenu u pravcu ubrzanja evropskih integracija"

3926 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Bscg.me
Foto: Bscg.me

Proevropske snage u Crnoj Gori moraju iznaći model, kako bi se izašlo iz političke krize i kako bi Crna Gora što brže nastavila svoj evropski put.

To je, kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke (BS), ocijenjeno tokom susreta poslanika BS Amera Smailovića i člana Predsjedništva BS Admira Šahmanovića sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom u Beču.

"Zajednički je konstatovano da Bošnjačka stranka, kao partija centra, koja u potpunosti podržava evroatlantske integracije Crne Gore, treba biti stožer svake buduće proevropske Vlade", navodi se u saopštenju.

Smailović, Šahmanović i Lajčak su, dodaje se razgovarali o evropskoj budućnosti Crne Gore, šansama i perspektivama države, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

"Konstatovano je da Crna Gora mora odlučnije nastaviti na planu ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa. U tom pogledu, potrebno je da proevropske snage nađu model za izlazak iz političke krize i krenu u pravcu ubrzanja evropskih integracija".

U saopštenju se dodaje da je Lajčak pozdravio konstruktivnu ulogu Bošnjačke stranke u političkim procesima i "istakao da vidi Bošnjačku stranku kao čvrst oslonac i pouzdanog partnera međunarodne zajednice".

Bonus video: