Konjević: Crna Gora cijeni brzi odgovor saveznica u saniranju posljedica sajber napada

"Pomoć u ovakvim situacijama govori o značaju članstva u Alijansi, koja pruža različitu podršku svojim članicama kako bi pomogla očuvanju bezbjednosti i sigurnosti"

4942 pregleda 12 komentar(a)
Rajnke i Konjević, Foto: Twitter/defence_mne
Rajnke i Konjević, Foto: Twitter/defence_mne

Crna Gora cijeni brzi odgovor saveznica sa kojima će nastaviti da radi na zaštiti i saniranju posljedica izuzetno snažnog i dobro organizovanog sajber napada.

To je nakon razgovora sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopštio potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević.

On je, kako se navodi na Tviter nalogu Ministarstva odbrane danas razgovarao sa Rajnke o do sada najjačim sajber napadima kojima je izložena Crna Gora.

"Razmijenili su mišljenje o vidovima podrške koju SAD i druge članice NATO mogu pružiti našim državnim organima. Crna Gora veoma cijeni brzi odgovor saveznica sa kojima će nastaviti da radi na zaštiti i saniranju posljedica ovog izuzetno snažnog i dobro organizovanog napada. Pomoć u ovakvim situacijama govori o značaju članstva u Alijansi, koja pruža različitu podršku svojim članicama kako bi pomogla očuvanju bezbjednosti i sigurnosti", piše na Tviter nalogu Ministarstva odbrane.

Bonus video: