Đurović: Dogovor nekadašnje parlamentarne većine nema alternativu, na čelu nove Vlade da bude Andrija Mandić

Đurović poručuje da su u DF-u svjesni da će procesi oporavka od višedecenijske vladavine DPS-a i Mila Đukanovića trajati, možda i decenijama

14737 pregleda 65 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnoj Gori je potrebna jaka, politički stabilna Vlada, sastavljena od pobjednika 30. avgusta, koja može provesti zemlju kroz turbulentno vrijeme i koja će imati snage i hrabrosti da se izbori sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Za ostvarenje tih ciljeva i poštovanje demokratskih standarda takvu Vladu mora da predvodi Demokratski front, a premijer da bude prvi čovjek te koalicije Andrija Mandić, kazao je poslanik DF Dejan Đurović.

"Građani su na poslednjim izborima glasali za suštinske promjene, da se zaustavi uništavanje Crne Gore od strane Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih privezaka i to su jedino mogle sprovesti one političke snage koje su dobile povjerenje građana na izborima 30. avgusta, a među njima prvenstveno DF, kao najjači", kazao je Đurović.

Navodi da su upozoravali da će se "eksperiment sa vladom Zdravka Krivokapića neslavno završiti".

"Bio je to neuspjeli pokušaj koalicije ljudi bez političke težine i odgovornosti. Bila je to Vlada gdje je bio samo jedan političar iz izbornog procesa i jedan koji je slučajno bio prvi na pobjedničkoj listi (premijer). Ispostavilo se da smo bili u pravu-taj projekat je propao. Mi iz DF-a smo upozoravali da će i eksperiment u vidu vlade kojoj podršku daje DPS i sateliti iz poraženog režima, koji je trideset godina uništavao Crnu Goru, neslavno završiti. Ispostavilo se da smo opet bili u pravu-i taj projekat je propao", rekao je Đurović.

Kako je kazao, oba pokušaja nastala su na nepoštovanju osnovnih demokratskih principa i izborne volje građana iskazane na izborima

Đurović poručuje da su u DF-u svjesni da će procesi oporavka od višedecenijske vladavine DPS-a i Mila Đukanovića trajati, možda i decenijama.

"Međutim na nama je da ih zajedno započnemo, a to ne možemo dok je i poslednji mehanizam upravljanja i odlučivanja u Crnoj Gori, u rukama onih koji su je uništavali. Zato je važno da se vratimo demokratskim pravilima, koji važe svuda u Evropi. Demokratske zemlje u okruženju su formirale Vlade od pobjednika na izborima, kao i zemlje odakle dolaze politički savjetnici Crne Gore, gospoda Bilčik i Lajčak", ističe Đurović.

Dodaje da je Crnoj Gori je potrebna jaka, politički stabilna Vlada, sastavljena od pobjednika 30. avgusta, koja može provesti zemlju kroz turbulentno vrijeme "kako bi izbjegli ekonomsku recesiju koja je za sada manifestovana u zemljama zapadne Evrope i dijelom američkog kontinenta".

Bonus video: