CIVIS: Na stolu su brojne opcije i mogući načini prevazilaženja krize

"Vrijeme je da zajedno i bez sujete počnemo riješavati goruće probleme crnogorskog društva"

7882 pregleda 43 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Savez građana CIVIS apelovao je na sve političke stranke da daju pun doprinos rješavanju političke, odnosno institucionalne krize u kojoj se Crne Gora nalazi.

Oni su to saopštili povodom inicijative Demokratskog fronta da se održi sastanak bivše parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore i potvrdili da će sastanku prisustvovati njihov predsjednik Srđan Pavićević.

"Vrijeme je da zajedno i bez sujete počnemo riješavati goruće probleme crnogorskog društva. Na stolu su brojne opcije i mogući načini prevazilaženja krize i načina uspostavljanja stabilnih institucija CIVIS insistira na sveobuhvatnom dijalogu svih parlamentarnih stranaka", kazali su iz ovog Saveza.

Dodaju da su njihovi prioriteti meritokratija, vladavina prava, evroatlanske integracije i standard građana.

"Cijenimo da su posle izbora 2020. godine, uprkos padu dvije vlade postignuti vidljivi rezultati na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ti rezultati svakoko nisu dovoljni, ali da bi oni bili još bolji neophodan je doprinos svih aktera političke scene u Crnoj Gori. U skladu sa demokratskim principima mi ćemo se, kao i svaki put do sada, odazvati pozivu na dijalog", piše u saopštenju.

Bonus video: