Danilović: Pojedine partije u pregovorima sa DPS-om, sve što dogovorimo istog trena da potpiše 41 poslanik

"Očekujemo i da predsjednica Skupštine doprinese resetovanju odnosa i to podnošenjem ostavke kako se ne bi dogodilo da bilo ko sjedi na dvije stolice"

24018 pregleda 85 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ujedinjena Crna Gora je u pouzdanom saznanju da pojedine partije stare većine koje su u međuvremenu, minulih stotinak dana, bile u savezu sa DPS-om paralelno pregovaraju o nastavku te saradnje samo sa drugim mandatarom i to iz reda potpisnika čuvenog Memoranduma o saradnji, saopštio je predsjednik Ujedinjene Goran Danilović.

Kazao je da na sastanku na koji ih je pozvao jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić neće dopustiti da budu "dekor bilo kakve prevare ili da poslužimo nekome kao svatovi za ispraćaj u još jednu avanturu sa Đukanovićevom partijom".

"Sve što dogovorimo istog trenutka treba da potpiše 41 poslanik "stare većine". Očekujemo i da predsjednica Skupštine doprinese resetovanju odnosa i to podnošenjem ostavke kako se ne bi dogodilo da bilo ko sjedi na dvije stolice. Kao i prilikom izbora prve vlade koju su podržali pobjednici sa izbora od 30. avgusta 2020, Ujedinjena Crna Gora neće ucjenjivati niti imati bilo kakve specifične zahtjeve", rekao je Danilović.

Smatra da su vanredni izbori najčasnije rješenje, te da nakon njih DPS nikada više ne bi bio u prilici da ucjenjuje i trguje sa onima koji su skloni trgovanju izbornom voljom.

"Još jednom; ako je namjera bilo koga od onih koji se odazovu pozivu na sastanak da sebi samo podignu cijenu za novi dogovor sa DPS-om i Bošnjačkom strankom, onda su podcijenili našu političku pronicljivost i opreznost na koju smo dužni ali i primorani evo dvije godine. U svakom slučaju; nećemo nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem", zaključio je Danilović.

Bonus video: